Gyerekkel utazni?
Mi babakorában wellnesselni voltunk csak 3* belföldön, utána 2 éves korában mertünk vele először repülni.
Akkor egy városnézésre mentünk Svédországba (Stockholm) 4 napra, nekünk ez ilyen bemelegítés volt. Akkor kicsit nehezebb volt még vele ott, de nem volt rossz.
Aztán 2.5 évesen Korfun voltunk 8 napot, ott sem volt gond.
Aztán utána következőleg 4 évesen voltunk vele Cipruson, ott már határozottan jó volt. Ott már nem nyarvogott, étteremben várt türelmesen, stb.
Hát arra készülj fel olyan nem lesz mint kettesben. Nyilván olyan járatokat kell keresni ami emberi időben jön megy, a busszal majd bezötykölődünk helyett inkább már taxival megyünk be a reptérről, stb ezekre már jobban odafigyelsz, hogy gyorsan mielőbb odajuss. Nyilván nem tudsz már gyalogolni annyit, bár szoktatás függő, az enyém legyalogol 10-12 km-t is egy nap, de barátnőm fia kb 200 metert...igaz nem is szoktatta, sehova sem mennek, nem csoda. Ha beültök éttermbe előfordulhat hogy már nyafis, fáradt, nálunk is volt olyan hogy kb felváltva ettük meg a kaját, mert ki kellett vele menni járkálni, mert nem akart ott ülni, wellnessnel is volt ilyen, egyikőnk a játszóházban vele másik evett majd fordítva, mert megette a saját kajáját 2 perc alatt és ránk nem várt.
Anyagilag is nyilván megdobja a költségeket, +1 fő meg hogy nyilván másabb az elvárás is, pl gyerekkel már csak "fullosabb" szállásokra megyünk.
De alapvetően szerintem ha szoktatod hozzá semmi gond nem lesz, tudtok menni, csak másabb lesz.
Nem én, de volt kollégám, kicsit szerintem kattantak, de persze ez csak az én véleményem.
Ők 8 hónapos gyerekkel már repülővel mentek Párizsba.
A gyerek már járt Egyiptomban, Törökországban, Izraelben és fél Európában, talán 9 éves (de lehet csak 8 vagy 10), minden évben 2-3 darab 7-10 napos utazásuk van külföldre.
Mondjuk nekik szerencséjük is volt, mert jó alvó baba, pl. a kolléganőm (nem hivatalosan), amíg a baba aludt, a hat hetes időszak után már napi pár órát dolgozott mellette, ezt gyakran emlegette, amíg együtt dolgoztunk. 6 hónaposan home-officeból vissza is ment full-time dolgozni.
A kérdés, hogy tényleg jó-e ez a gyereknek, szerintem az első években városnézés helyett inkább baba és gyerekbarát programokat érdemes csinálni. Talán nektek is könnyebb, de ezt is meg lehet csinálni.
Röviden tömören: nem ugyanaz.
Nyilván lehet élvezni, különben nem költenénk rá, de ha ugyanazt várnád, csalódni fogsz.
Más költségvetés, sokkal-sokkal kevesebb spontenaitás és egy tengerparti "punnyadós" nyaralás se kifejezetten pihenés gyerekkel.
Nekem 11 éves lányom van.
Jártunk már vele Törökországban 2*, Korfun, Rodoszon, Lefkadán, Tunéziában, Egyiptomban, Dubaiban, Katarban, Maldív szigeteken, Ausztriában, Franciaországban, Angliában, Írországban, New Yorkban, Thaiföldön. Nem volt vele semmi gond, 3 éves kora óta megyünk. A gyerekek szuper rugalmasak, nekik ott van otthon, ahol a szüleik vannak, ez a legfontosabb. Imád a mai napig utazni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!