Csak szerintem gyakoribbak a nem külföldi eredetű nevek?
Néztem statisztikát a legnepszerűbb nevekről viszont az ismerőseim közt többen vannak akik nem külföldi nevet adnak a gyerekeiknek mint pl Hanna, Mark, Marcell, Olivia.
Inkabb olyanokat hallok hogy Zselyke, Villő, Zétény, Zalán, Regő, Nimród, Mira, Kincső...
Mondjuk a Mira külföldi eredetű de pl Amerikaban nem hasznaljak, Spanyolul meg azt jelenti hogy "nézd" szoval ők sem használják.
Amikor en voltam gyerek akkor rengeteg volt a Daniel, David, Martin, Zsofia, Éva, Nikolett.
Azt gondolnám hogy a magyar eredetű név extrem ritka lenne mert sokan külföldön tervezik az életüket és jobb ha a gyerek neve olyan amit nem ezer fele keppen ejtenek kint mert nem tudjak mi a helyes kiejtes.
Azt gondolod, hogy Magyarországon extrém ritkának kellene lennie a magyar neveknek???
Különös elgondolás...
Sok ilyen gondolatod van még?
Mas orszagokban is inkabb kulfoldi neveket hasznalnak, nem a regi tradicionalis neveket.
Pl a spanyolok is inkabb Daniel, Jonatan, stb neveket hasznalnak a Juan, Pedro es tarsaik helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!