Mindenképp rossz, ha idősebben vállalunk gyermeket?
Nagyjából 10 éves lesz a gyerek, amikor a párod abban az életkorban lesz, amikor a legtöbben halnak meg.
Plusz te örökre elbúcsúzhatsz a súlyodtól, a jelenlegi egészségi állapotodtól egy késői terhesség miatt és a gyerek is sokkal nagyobb eséllyel szül betegen.
De ti tudjátok....
Nekem 40 evesek voltak a szuleim, mikor megszulettem. Nem voltam tervezett, van ket nagyobb noverem. Bevallaltak, pedig sok ismerosuk inkabb lebeszelte volna oket. Aztan azota sokat hangoztatjak szuleim, hogy milyen jo, hogy igy alakult, szep gyerekkorom volt.
Mindket noveremnel szulettek ugy babak, hogy 40 korul voltak (az egyikuknel elso, masikuknal tobbedik gyerek), es minden rendben volt, egeszseges mindenki, nem nezte le oket senki. Vannak kockazatok persze, de ma mar boven tart ott az orvostudomany, hogy gond nelkul lehet kesobb is gyereket vallalni. En szuk es tagabb kornyezetemben is latok idosebb szuloket. Mikor en szultem, az osztalyon volt fiatalabb es idosebb anyuka is.
A negativum az, hogy sajnos mivel idosebbek a szuleim, latom ahogy egyre jobban leromlik az allapotuk fizikailag es mentalisan is, es ezt nehez vegignezni. Testvereim meg lattak oket fiatalon, erejuk teljeben, es az, hogy rohamosan oregednek a szuleid azt fajdalmas vegignezni. Ferjemnek a nagyszulei vannak ilyen allapotban, nekem a szuleim...
Kinézni senki nem fog, legfeljebb irigykedhetnek. Annyi bizonyos, hogy 40 felett fokozott a petesejtek elöregedése és nagyobb a Down szindromás gyereke születésének esélye, bár ezt ma már jó eséllyel ki tudják szűrni a terhesség korai szakaszában.
Inkább azt kellene felmérni ill. az ősök között kutatni, hogy milyen a családotokban az életkori kilátás. Mert egy fiatalos 70 éves apa még talán tud megfelelően foglalkozni a 18-20 éves gyerekével fizikai és szellemi értelemben is, de már messze nem úgy, mint egy 40-50 éves.
#14: Persze, a példa kitalált, a lényeg mögötte nagyon nem. Csak körül kell nézni a környezetedben, a szüleid vagy a nagyszüleid tudják tartani jobban a lépést agyban a világgal úgy általánosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!