Ha a férjem külföldi, külföldi vetetéknévvel, akkor jobb, ha nemzetközi nevet választunk, vagy itthon inkább feltűnő lenne?
Név ötletek: Leila, Karolina.
A vezetéknévnek semmilyen magyaros hangzása sincs.
#12: mindenki ezt szeretné. De neked hülyén hangzik, ha magyar, nem tetszik, ami rövid, aztán meg az a baj, ahogyan le van írva.
Nem tudom, hogyan adjunk tanácsot szép névről, ha ennyire egyedi az ízlésed, és mi nem látjuk azt a problémát, amit Te.
#15 én fordítva vettem észre. Akárhány közösségbe kerültem gyerekkoromban, mindig volt valaki, akit valamiért csúfolni kellett.
Igen, voltam én is kirekesztett, de volt, hogy más is.
Amióta felnőttem szerencsére nem tapasztalok ilyet. Úgy látszik, akkor intelligens emberekkel vagyok körbevéve. :-)
Ha magyarorszagon tervezel elni es total idegen nevet adsz a gyereknek akkor pont azert fogjak csufolni.
Amugy egyaltalan nincs akkora hatalmas kulonbseg egy horvat es magyar kozott, valoszinuleg senki nem fogja tudni hogy van mas is a gyerekben csak ha a nevet halljak elgondolkozhatnak hogy biztos valamelyik felmenot hivtak igy es ennyi.
A Karolina szebb es tudod becezni is.
Ha a lányodat cikizni akarják, akkor hidd el erre a vezetékneve már éppen elég indok lesz. Az ő élete sem lesz egyszerű, mindig betűznie kell majd a vezétknevét mindenhol.
Olyan tekintetben viszont jó vezetéknév, hogy elég sok keresztnév jól cseng vele. Én egy kicsit lágyabb hangzásút választanék. Nagyon erős hatású a vezetéknév, amit szerintem a Karolina egy kicsit még erősít. De ez már szubjektív, ezzel is szép.
A Zórával szerintem pont jó. Egyébként ha Magyarországon élnétek, akkor esetleg szóba jöhet még a vezetéknév magyarosítása is (bár gondolom, ebbe a férjed nem igazán menne bele), pl. Mirkaljevicsre, és amellé már teljesen normálisan illenek a magyarosabb keresztnevek is.
De ha ezt nem akarjátok, akkor a Leila és a Karolina közül a Karolinával jó, a Leilával pont olyan fura nekem, mint egy Enikővel vagy Évával, vagyis az jön le belőle, hogy a vezetéknév és a keresztnév nemzetisége nem passzol. Eszembe jutott még a Natasa is opcióként, Janics Natasa után, ha esetleg megtetszik ez a keresztnév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!