Viselheti így a gyermek a vezetéknevet?
Ha például házasságkötés után sem a férj, sem pedig a feleség nem vette fel a párja vezetéknevét semmilyen módon, hanem mindketten maradtak a születési anyakönyvi kivonatban szereplő nevüknél, akkor a gyermeknek adható-e mindkét szülő vezetékneve kőtőjel nélkül?
Ha jól tudom, például Hegedűs Péter és Veres Klaudia gyermeke lehet Hegedűs-Veres Nimród annak ellenére, hogy egyikük sem viseli kötőjellel a másik nevét, de a Hegedűs Veres Nimród is lehetséges?
Illetve, ha az egyik, vagy esetleg mindkét szülő vezetékneve kötőjeles és a gyermeküknek is kötőjeles nevet akarnak adni, akkor meg van szabva, hogy melyik elemet adhatják? Tehát például csak a kötőjeles vezetéknév elsőtagja, vagy szabadon kombinálható?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mielőtt összeházasodtatok, az anyakönyvvezetőnél nem kellett erről nyilatkoznotok?
Nálunk kérdezték.
Nem vagyok házas, így nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom, ezért kérdeztem rá. Ez csupán egy elméleti kérdés!
Egyébként a második kérdésnél, amikor mindkét szülő kötőjeles vezetéknevet visel ugyanúgy a születési névre gondoltam, nem házasságban felvettre.
Google a barátod !
Bár szerintem nagy kiszúrás 2 vezetéknevet adni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!