Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok anyuka miért beszél...

Sok anyuka miért beszél magáról E/3-ban?

Figyelt kérdés

Példa:

- Mindjárt megyünk, csak anya felveszi a cipőjét

- Gyere ülj anya mellé

- mire kért meg anya?

2023. febr. 22. 11:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%
Mert ösztönösen ezzel tudatosítja a gyerekben, hogy számára ő az anya. Nincs ebben semmi. Ha neked ez furcsa, nem kell így beszélned.
2023. febr. 22. 11:24
 2/17 anonim ***** válasza:
63%
Én is így beszélek, totál önkéntelenül is. Fogalmam sincs, miért. De a lányomhoz is úgy szólok, hogy "a Nevecske" (pl: az nem a Nevecskéé, hanem a kisfiúé, adjuk szépen vissza neki a "az nem a tiéd" helyett), nem feltétlenül azt mondom neki, hogy én meg te.
2023. febr. 22. 11:32
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem logikus. Mivel az én meg a te jelentése kontextusfüggő, mindig változik attól függően hogy ki kivel beszél, így könnyebben érthető a gyerek számára mert "anya" mindig anya, a saját neve meg mindig öt jelenti.
2023. febr. 22. 11:35
 4/17 anonim ***** válasza:
98%
Így tanulja meg a legkönnyebben, hogy a te "neved" ebben a kontextusban Anya. Meg az elején így jobban is megértik. Aztán többségében leszokunk róla. :)))))
2023. febr. 22. 11:37
 5/17 anonim ***** válasza:
42%
En is raszoktam erre. Es most ovodas, az ovonok fel evi ertekelesnel a 3 eves gyerekemrol leirtak , hogy nincs en tudata :( mert I/3ban beszel magarol. Pistika ehes ,Pistike igy ugy amugy pld. Mert en is mindig azt mondtam,mondom,anya megy aludni, anya is ehes,gyere anyahoz stb. Hiba volt.
2023. febr. 22. 11:54
 6/17 anonim ***** válasza:
47%

Akik így beszélnek, ott a gyerek se jól használja a nevmasokat még 3 evesen se. Ebből lesz az én helyett te,neg hogy a nevét mondja enyém, én helyett.

Fogalmam sincs miért jó helytelen beszédre tanítani a gyereket. Más mondja neki, hogy menj anyahoz vagy akármi, de ha én beszélek hozzám gyere. Ettol meg tudatosodik benne hogy ki vagyok én.

2023. febr. 22. 11:54
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
#5 ne hibáztasd magad, biztos nem emiatt van, én is zömében még így beszélek a 2,5 éves lányommal (meg hallja, amikor a 3 hónapos kistesónak is ugyanígy dumálok), de mégis használja már az én, enyém(ezt főleg), nekem, stb kifejezéseket. Helyesen. Nem tudom, ez mennyire vigasztal, de tuti nem a te hibádból van így.
2023. febr. 22. 11:57
 8/17 anonim ***** válasza:
69%
7#es,ez meg rosszabb akkor, hogy nem csak rossz szokas, hanrm akkor beszedfejl.elmaradas vagy hiba. Nem tudom ,egyszsruen fel eve nem tudjuk kiirtani a gyerekbol.
2023. febr. 22. 12:42
 9/17 anonim ***** válasza:
88%
Mi helyesen beszélünk hozzá (én, te), erre teljesen következetesen fordítva használja a személyes névmásokat és a ragozást is: nekünk azt mondja, "én", saját magára, hogy "te". Hónapok óta, szisztematikusan és nyelvtanilag helyesen. 2,5 éves múlt.
2023. febr. 22. 12:53
 10/17 anonim ***** válasza:
Én is így beszélek ösztönösen. Gondolom ezt láttam példaként. Most másfél éves, direkt szoktam névmásokat is használni.
2023. febr. 22. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!