Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lehet az, ha egy nő...

Miért lehet az, ha egy nő nagyon várta a gyerekét és teljes szívéből vágyott rá, de mégsem jött elő belőle az anyai ösztön, azaz szülés óta utál anyának lenni?

Figyelt kérdés

Sajnos olvastam 1-2 ilyen kérdést itt Gyakorin, és nagyon elszomorított :(

Olyanokat írt az anyuka, hogy egyszerűen gyűlöli az anyaság minden velejáróját, és a szülés után elkezdte "nem szeretni" a gyerekét.

2023. febr. 19. 20:03
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Valószínűleg depressziós, de nem tudom biztosra.

Szerencsére nálam ez nem alakult ki. Bizonytalan voltam a második babánál, hogy fogom-e tudni úgy szeretni, mint az elsőt de ezek csak kételyek voltak.

2023. febr. 19. 20:08
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Szülés utáni depresszió, vagy baby blues.
2023. febr. 19. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha nem az előbb említettek, akkor simán lehet, hogy egyszerűen fals képe volt a gyerekvállalásról, és a véres valóság egyszerűen fájdalmas pofára esés lett. Tök sokan írják, hogy "ha tudták volna, hogy ez ilyen" akkor nem vállaltak volna gyereket. Egészen a közelmúltig csak a szivárványt fingó pónilovas, vattacukorfelhős borítású anyaságról lehetett csak beszélni, az árnyoldalairól nem, így valahol érthető, ha voltak, akiknek meglepetés lett a tényleges gyerek, aki nem csak annyi, hogy cukin gügyörészik és néha ki kell cseréléni alatta a pelenkát.
2023. febr. 19. 20:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a napi 5 ugyanolyan köntösbe bújtatott "utálja az anyaságot" kérdést egy ember írja ki?Nem tudom már hanyadik van a napokban és kb. ugyanazzal a kérdés stílussal.
2023. febr. 19. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem baby blues volt szerintem. Nem utáltam a babát, csak inkább közömbös voltam. Sírtam minden nap, hogy ez most mi. Mármint indokolatlanul is, és azért mert féltem, hogy mikor lesz vége. Kb egyik napról a másikra jobb lett, úgyhogy a hormonok voltak tutira :)

Utána tudtam meg, hogy ez mennyire gyakori.

2023. febr. 19. 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

Én is ilyen voltam, mindennél jobban vártam a kisfiam, napi 5x megnéztem a kis ruháit tervezgettem miket fogunk csinálni, néztem a képeit.

Aztán szülés után, a kórházban kinéztek, bántottak mert 19 évesen szültem, a családból a testvéreim kibeszéltek, a környezetemben bárhova mentem mondták, hogy rossz anya vagyok, "gyereknek nem való gyerek", megkaptam hogy a párom elfog hagyni engem és megcsal, hogy én csak egy nevelő vagyok mert nincs bevételem. Depressziós lettem, úgy éreztem ez a baba nekem csak fájdalommal jár, jobbat érdemelne nálam. EGY évig minden eggyes nap küzdöttem, hogy teljesen tudjam szeretni a fiam, rendszeresen kellett járnom orvoshoz és rengeteg gyógyszert kellett szednem. Sikerült viszonylag könnyen javítani ezen, azóta ez már csak egy rossz emlék, a gyógyszereket elhagytam, újra önmagam vagyok, mindennél jobban szeretem a kisfiam, nagyon jó a kapcsolatunk.

2023. febr. 19. 22:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én túlidealizáltam az anyaságot, mindenre azt hittem, hogy az enyém majd nem ilyen lesz meg én majd milyen jól csinálom. Aztán jól pofára estem és megijedtem, hogy te jó ég, ez mától ilyen lesz? :D Imádtam végig a lányom, de úgy éreztem magam, mint egy zombi apokalipszis túlélő. 7 hónap után kezdtem el úgy érezni, hogy mostmár könnyebb, és nem volt gyomorcsörcsöm minden egyes alkalommal, amikor meghallottam a kis nyekergő hangját. :)
2023. febr. 20. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!