Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megoldható bölcsi, ha nem...

Megoldható bölcsi, ha nem dolgozok?

Figyelt kérdés
A fiam 1 hónap múlva 2 éves lesz, szeretném bölcsibe iratni, mert annyira társasági gyerek, hogy napi 2-3 óra játszótér sem elég neki. A játszótéren is mindig játszik valakivel, mindig ő kezdeményezi. Egyértelműen kellene neki a társaság. Viszont van egy 6 hónapos tesója, így nem dolgozok. Munkaviszony nélkül vannak lehetőségeim? A magán sajnos nagyon drága nekünk.
2023. febr. 14. 13:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
#8 vagyok. A sok hellyel vitatkoznék. Az összes bölcsit felhívtam a városban és mind azt mondták, hogy tele vannak, próbáljam oviba adni ősztől, mert akkor töltötte a 2.5 évet, de oda meg egyéb okok miatt nem vették fel.
2023. febr. 14. 14:17
 12/27 anonim ***** válasza:
53%

"Mint kiderült most is van olyan gyerek a bölcsiben, akinek az anyja nem dolgozik, és mégis oda jár a gyereke, mert állítása szerint nem talál 8-4-ig munkát, se részmunkaidőset. Nem firtattam hogyan járhat oda a gyereke, de szemét dolognak tartom."

Pl egyedülálló, gyesen van és munkát keres, amit nehéz egy kisgyerekkel a karján.

2023. febr. 14. 14:18
 13/27 anonim ***** válasza:
70%

11!

Magyarországon több város, falu és egyéb település van. Nálatok lehet hogy nincs hely, másutt meg van. A kerdezonek fel kellene emelnie a telefont és utána kerdezni

2023. febr. 14. 14:20
 14/27 anonim ***** válasza:
88%

Ezt írtam

"nálunk mind a 2 szülőtől kellett munkáltatói, de még kereset igazolás is)"

NÁLUNK így van. Nem azt írtam hogy mindenütt.

Nettó belekellett kötni valakibe?

2023. febr. 14. 14:24
 15/27 anonim ***** válasza:
82%

14!

Bele. Ebbe itt:"Nem. Egyébként sem úgy működik hogy te most gondolsz egyet és akkor bölcsibe adod. Ehhez a jelentkezést kb 1 éve (bölcsödei beiratkozáskor) kellett volna leadnod.

Az állami bölcsik azért vannak hogy azok akik szükségét érzik eltudjanak menni dolgozni. Ezért olyan szigorúak a felvételezések is..."

2023. febr. 14. 14:26
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Hívj fel több bölcsit. Helyben nálunk nincs hely, hibába mentem volna vissza dolgozni. Ahova meg jár a gyerekem, ott nem feltétel, hogy dolgozon az anya.
2023. febr. 14. 14:28
 17/27 anonim ***** válasza:
83%

Mi vele a probléma?

Ez így működik.

Természetesen az intézmény vezető tud segíteni HA van hely, méltányossági alapon stbre hivatkozva.

Ugyan úgy mint az iskoláknál is.

De suliba sem úgy viszed a gyereket h "halló van hely? Akkor megjöttünk"

Jelentkeztek, ha felveszik beiratkoztok stb

2023. febr. 14. 14:31
 18/27 anonim ***** válasza:
18%

17!

Bölcsibe alapesetben nem kell egy évvel korábban jelentkezni. Kapaszkodj, folyamatos felvétel van, mivel náluk nincs olyan szinten nevelési év, mint az oviban. Ha ma bemegy és van hely, másnap már viheti is a gyereket beszoktatni. Ha nincs hely, vihet bármilyen papírt, nem fogják felvenni.

A sulit meg ne keverjük már ide, könyörgöm. Egyrészt kötelező, másrészt ott meg van a beiratkozási időszak, stb

2023. febr. 14. 14:35
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

Kapaszkodj Nálunk nincs folyamatos felvétel. Bizony április vége május eleje a beiratkozás. Júliusban küldik a levelet h felvették e vagy sem.

Lehet h kissebb településeken így van nálunk az agglomerációban nem.

Ahogy írtam max méltányossági alapon (kérvényt kellett a jegyzőhöz benyújtani) veszik be a gyereket HA van üresedés

2023. febr. 14. 14:40
 20/27 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk ez úgy volt, hogy a gyerek megszületése után rögtön be kellett jelentkezni. De már így is azt mondták, hogy várólistára kerül. Amit nem is értettem, mert kellett hozzá lakcímkártya, és mihelyst megérkezett, mentem jelentkezni. Mondják, hogy még meg sem született gyerekeket beíratnak, de hogyan? Kellenek hozzá a gyerek dokumentumai.

A bölcsőde vezetője azt mondta, hogy a háromgyerekesek meg az egyedülálló anyák előnyben, engem meg majd eltart a férjem, pont.

A második gyerek már bekerült (volna).

Egyébként itt szeptemberben kezdődik, mint az iskola. Azt mondták hetente 2 új gyerek beszoktatása folyik. Az első szülőin nem tolongtam, és mire sorra kerültem, közölték, hogy akkor október végén hozhatom a gyereket. Jelzem, februárban töltötte a kettőt, szóval addigra már 8 hónapja nem kaptam volna a GYED-et. Mondtam, köszi szépen, októberben már felveszik az oviba is.

Egyébként nekem azt mondták, hogy kell a munkáltatói, de kapunk 3 hónap haladékot, hogy szerezzünk munkát. Mondjuk aki 3 hónap alatt kicsi gyerekkel talál munkát, annak gratulálok.

Sajnos magánbölcsikben sem jobb a helyzet.

Egyébként szerintem se vedd el a helyet olyan elől, aki tényleg dolgozna, mert a tied unatkozik. Oda akkor minden nap járni kell, és elég hamar megunná, folyton beteg lenne, korán kell kelni, stb. Vidd inkább játszóházba.

2023. febr. 14. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!