Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki a saját nevét adta a...

Aki a saját nevét adta a gyerekének: miért?

Figyelt kérdés
Főleg fiúknak szokták az apjuk nevét adni, de egyre több olyat látok, ahol a kislányt is ugyanúgy hívják, ahogy az anyját. Miért jó ez? Ennyire szereti valaki a saját nevét?
2023. febr. 13. 14:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
20%

Nem mindegy neked kérdező nálunk Pl 3 gyerekünknek olyan neveik vannak ami vagy egyikünk vagy másikunk keresztneve vagy van a családban olyan.

Nekünk tetszett az név és kész nem görcsöltünk rá nevekre.

2023. febr. 13. 15:12
 12/16 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk azért kapta az apja nevét mert kb ez az egy férfinév tetszik, a 2.nál nehéz volt találni, nem is igazán jön be a neve.
2023. febr. 13. 15:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az volt a kedvencem, amikor anyám vérig sértődött, hogy nem kértük ki a véleményét a névválasztásban. Őszintén, fel sem merült bennem. Szerintem ez a férjemre és rám tartozik, pont. Neki is volt esélye nevet adni 3 gyereknek is.
2023. febr. 13. 15:49
 14/16 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem pont ez miatt a szokás miatt alakult ki most az, hogy sokan csak olyan nevet hajlandóak adni a gyereknek, amivel még sose találkoztak, de legalábbis nincs ilyen név a széles ismeretségi körükben.

Inkább nem adnak egy szeretett nevet, csakmert a másodunokatestvér barátjanak a gyerekének az osztálytársának az a neve, és egyébként is mekkora bunkó h ellopta a nevüket.

2023. febr. 13. 16:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

4-es, nem az apa tesójának a nevét kapta meg…

Nálunk is benne van a top3-ban a sógornőm neve, ha lesz egyszer még lányunk. De nem azért fogják Eszternek hívni, mert a férjem húga is Eszter, és akkor róla kapja a nevét. Hanem egyszerűen tetszik mindkettőnknek ez a név, és ennyi. Akkor is tetszene, ha a sógornőm nem Eszter lenne. És ez meg nem fog visszatartani a névadástól, hogy “jaj a családban már van egy, de kár, hogy anyósomék megelőztek 30 évvel, pedig úgy tetszik..” A kreativitást meg nem ebben mérik. A férjemnél kreatívabb embert nem igen ismerek.

2023. febr. 13. 17:25
 16/16 anonim ***** válasza:
76%
A lányomnak 2 neve van. Az elsőt az apai, a másodikat az anyai nagymamától kapta,de engem is így neveznek. Még nem ismertem a férjemet, pláne nem az anyját, de én már eldöntöttem korábban azt a bizonyos nevet.A lányom már felnőtt és azt mondta, hogy neki tetszik, hogy komolyan vehető neveket kapott.
2023. febr. 13. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!