Ha ti irigységet éreztek a terhes nőkkel szemben, bűnösnek érzitek magatokat, vagy hagyjátok, hogy megéljétek az érzéseket?
Kismamák, akik érzékenyek, légyszi, ne olvassátok! Nem bántani akarok senkit, csak sorstársak véleményét kikérni.
24 éves nő vagyok és nagyon vágyok egy kisbabára. Szinte már felemészti a mindennapjaimat. Nehezen koncentrálok a munkára, a tanulásra. Csak az jár a fejemben, hogy bárcsak terhes lennek és órákig lehangolt vagyok, ha egy terhes ismerősömmel találkozok, vagy megtudom valakiről, hogy szült.
Fogalmam sincs, miért fogott el ennyire ez a vágy, pedig még nem is próbálkozunk, mert előtte be szeretném fejezni a sulit. (Még 3 félév)
Ti hogyan lendültök túl az ilyenen? Akár hasonló okok miatt, mert még korai lenne, vagy mert nem estek teherbe? Jó módszer arra, hogy ezt kezeljem? Már herótom van a terhesektől és még bűntudatom sincs emiatt, csak színtiszta irigység. És tudom, hogy ez nem egy pótcselekvés, mert kimondottan szerencsés vagyok. Van párom 2 éve, szerető szüleim, és azt tanulhatom, amire régóta vágytam. Most mégis, egy ideje egyre inkább úgy érzem, hogy hiányzik az életemből valami és az egy baba. Ez abban mutatkozik meg, hogy irigylem azoktól a nőktől, akiknek ez megadatott. Ilyenkor vagy azzal nyugtatom magam, hogy idősebbek nálam és mire az ő korosztályukba érek, simán megeshet, hogy én is pocakos leszek. Vagy ha nálam fiatalabb a lány, akkor arra gondolok, hogy ha vele egyidősen szültem volna, akkor nem tudtam volna megvalósítani a kitűzött céljaimat a kisbaba előtt.
Ennek ellenére olykor elvész a józan gondolkodás és kiborulok, hogy nekem ez nincs meg.
“ ugyanakkor az, hogy idősebben szülsz és kötsz házasságot korán sem biztosíték arra, hogy nem hagynak el x év múlva”
Ebben igazad van, viszont statisztikailag nagyobb esélyem van arra, hogy nem leszek egyedülálló anya. Egyszerűen több élettapasztalata van az embernek 36 évesen, mint 24. Másfélszer annyi legalább. De a felnőtt létben 3szor annyi. Ezeket semmivel sem tudod pótolni. A gyerekvállalásnál nem csak anyagi feltételei kéne hogy legyenek. Az önismeret fejlesztését meg nem véletlenül mondom, hogy szükséges. És a kellően mély önismeret megszerzése is hosszú évek munkája.
Nem vagyunk egyformák, ahogy látom.
Én nem foglalkozom túlzottan azzal, hogy ki terhes és ki nem. De inkább sajnálom őket, irigyelni semmiképp. :D
Úgy lendülök túl ezen, hogy eltöltök egy délutánt kisgyerekes ismerősök társaságában, és hamar rájövök, hogy ez az élet nem nekem való.
Most 26 éves vagyok, kb. 1 éve október körül rám jött egy elég erős kapunyitási pánik. Akkor sem volt párom, most sincs. Viszont körülöttem szinte minden fiatal kolléga (nő is, férfi is) komoly kapcsolatban élt, a munkán kívül más téma sem volt, mint hogy eljegyzések, esküvőt terveztek, ezután unokatesóm is bejelentette, hogy apa lesz, majd egy másik unokatesómnak volt esküvője... egyedül a legjobb barátnőm esküvőjének tudtam örülni, hiszen vele 10 éve elválaszthatatlanok vagyunk, én voltam a tanúja.
De egyszerűen besokalltam attól, hogy velem szinte semmi sem történik, pedig én is szerettem volna fiatal feleség és anya lenni. :(
Úgyhogy depressziós lettem és csak pszichológus tudott nekem segíteni.
Egyrészt rájöttem, hogy nagyon nem akarok 1-2 évnél tovább maradni a jelenlegi munkahelyemen, hiába nem találok a környéken ilyen fizetéssel állást. Másrészt sikerült "elgyászolnom", hogy a házasság, anyaság marad a 30-as éveimre, mert az élet ilyen, én nem találtam meg még azt az embert, akivel ez működne.
Szeptemberben új képzést kezdek, mert nem valószínű, hogy a diplomámmal akarok dolgozni, úgyhogy jó pár évig le is leszek foglalva.
Próbálom élni az életem, eljárok táncolni, ilyen-olyan társas programokra, hátha rám talál a szerelem, de már nem vagyok görcsös.
Nemrég egy általam kedvelt kolléganőm is bejelentette, hogy babája lesz, őszintén tudtam vele örülni.
De tényleg kellett ehhez a pszichológusom, plusz az, hogy belássam, nem mindenkinek olyan rózsaszín regényes az élete, sokan szintén szinglik, és annak ellenére, hogy nincs párom, nagyon szerencsés az életem. Egyedül munkahelyet kell váltanom, azt is a pszichológus értette meg velem, hogy nem velem van a baj, ha nem tudok alkalmazkodni a benti helyzethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!