Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jól érzem, hogy egy anyára a...

Jól érzem, hogy egy anyára a többi anyuka a legveszélyesebb?

Figyelt kérdés

Nekem terhesen az egyik kisbabás barátnőm egy tanácsot adott. Felejtsem el a ringatókat, baba-mama tornákat, közös facebook csoportokat, mert a kisbabás, kisgyerekes anyukáknál rosszabb nincs. Főleg akkor, ha még egy csoportba is tömörülnek.

Nem értettem, aztán egyszer itt az oldalon feltettem egy átlagos, ártalmatlan kérdést és mikor nekem támadtak jópáran, akkor esett le, mire is gondolt ő.

Olyan következtetéseket, jóslásokat kaptam, hogy néztem a kijelzőt és nem hittem el, hogy ezeket felnőtt nők, anyák írták le. Babaholmikkal kapcsolatban kérdeztem, már előrevetítették, hogy én egy sz_R anya leszek, adjam inkább örökbe a gyereket (akire 2 évig vártunk előtte). Mert minek nekünk pihenőszék és babahinta is, mikor lesz az a gyerek a kezemben így.

De ezek más kérdésnél is rendre ott vannak, teljesen átlagos szituációkhoz beírják, hogy szegény gyerek, minek szülted meg, minek kellett neked a gyerek. Ez a jelzős is, hogy "sz_ranya", úgy repked itt a semmiségek miatt, mintha valaki leírná, hogy reggel, délben és este is elveri a gyerekeit, ki mit gondol erről. Közben meg annyi, hogy valaki éppen nem akar főzni egy püréző gyerek mellett naponta, vagy heti 2 délután van bébiszitter náluk.

Mindig megy a túllicitálás, hogy kinek mennyivel sz_rabb, meg hogy bezzeg neki nincs segítsége, ő egyedül van egész nap és látja el a gyereket, vezetni a háztartást, meg főz 6 fogásos ebédeket és még leülni sincs ideje, azt sem tudja, mi az a szabadidő. Simán pálcát törnek mások felett, császármetszéses kérdéseknél is ilyenek vannak, hogy ők bizony elítélik, ha valaki a programozott császármetszést választja... De könyörgöm, mi közük van ahhoz, hogy egy számukra totálisan idegen, ismeretlen nő hogyan és miért úgy szül?

De ugyanez van az anyatejes táplálás vagy tápszer résznél, vagy ha együtt alszol a babával, akkor a férjed elhagy, ha a baba külön szobában van, akkor megint minek szülted meg. Ha a férjed kel fel a gyerekhez, megosztjátok az otthoni dolgokat, akkor egy papucs és te csak mereszted a s_ggedet, de ha meg a nő csinál mindent, akkor "okosabban kellett volna férjhez menni".

Nem értem, az anyák miért nem tudják békén hagyni egymást? Miért jó beszólni a másiknak, belerúgni egyet, odaszúrni valamivel?

2023. febr. 11. 11:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%

Miért provokálsz? Valójában ugyanolyan vagy, veszekedni jöttél.

Ha nem így lenne, nem a gyerekvállalásban teszed fel, ahol 99 % anya. ;)

2023. febr. 11. 11:07
 2/14 anonim ***** válasza:
37%

Ez egy jó kérdés.

Nekem a kedvencem amikor a gyerektelen kerül hátrányos helyzetbe. Legyen az túlóra, ünnepnapi munkavegzes, mert hogy neki nincs gyereke, minek akar otthon lenni.

Én pl pár éve tanulni szerettem volna és aki intézte volna a tanulmányi szerződést, beszólt, hogy a többiek fognak helyettem dolgozni(amúgy is sokan voltunk kevés munkára) én meg mondtam, hogy aki meg gyesen van, ahelyett meg mi dolgozunk 🤷‍♀️

2023. febr. 11. 11:10
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát, gondolom egy 32 éves, gyerektelen informatikus pasi erre nehezen tudna válaszolni... :D
2023. febr. 11. 11:10
 4/14 A kérdező kommentje:

A gyerektelenségnél szerintem az a sok, mikor csak legyintenek, hogy "majd meggondolod magad", meg hogy számon van kérve az illető, miért nem akar gyereket.

Nekünk két gyerekünk van, imádjuk őket, a világunk közepe mind a kettő. De még így is úgy gondolom, hogy nem mindenkinek való gyerek és sokkal jobb, ha valaki ezt belátja, tudja magáról, minthogy vállal 1-2 gyereket társadalmi nyomásra, meg "hátha meggondolja magát útközben", aztán utálja az egészet, szenved ő is, meg a gyerek is.

2023. febr. 11. 11:13
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

A névtelenség arctalansàg sokakból kihozza az àllatot, meg itt le lehet vezetni azt a feszkót amit személyesen nem.

Amúgy én jártam babamama klubba anno, és 2-3 anyukaval jóban lettem. Nem ez az öribari dolog, de jól kijöttünk, nem volt ilyen megmondàs, észosztàs. Volt közöttünk tàpszerező anya, szoptató anya, szülővel alvó baba, különalvó baba. Szóval nem mindenki ilyen. Viszont volt anno egy baràtnőm belőle nagyon kibújt az okostojàs a babàval együtt.

Én azt látom a legtöbb csatàrozas online megy, főleg ha névtelen marad. Akik meg azzal szó szerint felvàgnak, hogy senki nem segít nekik, valójàban magànyosak, nem kapnak pozitiv visszacsatolást még a családjuktól sem. Itt meg lehetnek frusztràltak.

2023. febr. 11. 11:19
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Hülyék mindenhol vannak. Anyák között épp úgy mint egy munkahelyen. Emiatt bezárkózni és sehova nem vinni a gyereket netto baromság. Annyi az egész kulcsa hogy ki kell zárni a baromságokat meg a hülyéket. Csak azzal krll beszélni, kapcsolatot alakítani aki szimpatikus.

Én például a legkedvesem barátnőmet a baba-mama klubban ismertem meg. Fél évesek voltak a fiúk. Most 5 évesek, csoporttársak az oviban, együtt játszanak ott is és a mai napig összeis járunk.

2023. febr. 11. 11:25
 7/14 anonim ***** válasza:
43%
Elviszi az eszüket a tejláz. Nem vicc, beszűkül a tudatok, megbutulnak.
2023. febr. 11. 11:42
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

Ebben teljesen igazad van.

Sokan csak veszekedni jönnek ide.

Felesleges kérdést kiírni, mert neked esnek. Ha szoptatsz azért, ha tápszerezel azért, ha császáros voltál azert, ha nem, akkor meg azért. Ha a férjed 12órát dolgozik azért, ha HO-ban van otthon azért.

Ez a magyar mentalitás. Egyrészt sokan így vezetik le, hogy szar az életük. Masrészt sokan meggyőződesük, hogy amit ők csinálnak az a jó, más jó nem letezik. Nem tudják elfogadni, hogy másnak nem az a jó, ami nekik.

Emellett sok anyuka otthon ül. A nagy munkamegosztásban neki nem sok dolga van. A gyerekkel nem foglalkozik 0-24ben, valamivel el kell ütni az időt. Így jön a fb csoport meg a gyakori...

2023. febr. 11. 11:45
 9/14 anonim ***** válasza:
86%
Ez a kijelentés úgy baromság ahogy van. Egy netes fórumon nemcsak az anyák bunkók, hanem az emberek, mert név nélkül sokkal bunkobbak tudnak lenni, mint arccal, névvel. Ringatora én nem barátkozni jártam, hanem a babám miatt, de senki nem bántott ott sem soha.
2023. febr. 11. 11:48
 10/14 anonim ***** válasza:
94%

Baba-mama, ringató stb-n sosem tapsztaltam ilyet.

Itt meg a mostanàban alja face csoportokban van ilyen.

Szeritnem egy anya legnagyobb ellensége az esetek 90%-ában az anyós vagy az ugyanolyan típusú anya.( nem akarom anyósra kihegyezni, nàlam ez igaz; és nagyon sokszor így is van)

A màsik pedig az irogy sógórnő ( ilyen nekem nincs)

Plisz egy tossz szakember ( gErekorvos; védőnő)

A legnagyobb gond, hogy ezeket nehéz kiszűrni

2023. febr. 11. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!