Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kezdenétek ilyen családtag...

Mit kezdenétek ilyen családtaggal?

Figyelt kérdés

A húgomról van szó, aki amúgy is nagyon nehéz eset, de az utóbbi 1,5-2 évben kibírhatatlan. Azóta próbálkoznak a férjével, hogy babájuk legyen, de sajnos nem akar (eddig) összejönni. Az a baj, hogy főleg a sógorom, de a húgom is elég nagy gyakorisággal fogyaszt alkoholt, a férje már vagy 13-14 éve, pedig még csak 30 éves. Mi arra gyanakszunk, hogy ez lehet az oka. A húgom néhány havonta bejelenti, hogy babát vár, de eddig mindig kiderült, hogy mégsem, pedig nagyon komoly tüneteket képes volt bemagyarázni magának. Legutóbb már komolyan aggódtunk érte, mert annyira beleélte magát, hogy tényleg sikerült, hogy alig tudta megérteni, hogy csak beképzelte a tüneteket. Szerintem ez már rég nem normális, de nem hagyja, hogy segítsünk és a férje abszolút partner ebben, mindig örül mikor bejelenti a húgom, aztán együtt depiznek és szerinte minden gyerekre vágyó nő így viselkedik. Mindenki megérti, hogy nehéz ez nekik, de ha mondjuk, hogy vizsgáltassák ki magukat mindig azt mondják, hogy ha most se sikerül elmennek (ezt egy éve mondogatják). Na, most hétfőn megkért húgom, hogy vigyem el magándokihoz, mert egész hétvégén szurkált a hasa, mintha meg akarna jönni, de menstruációnak semmi nyoma. Kértem rá, hogy inkább csináljon egy tesztet, de nem, ő a dokitól akarta hallani, hogy mi a helyzet. Elvittem, de össze is vitatkoztunk, mert már nehezen bírom, hogy évek óta ezt csinálja, de változtatni nem hajlandóak azért, hogy sikerüljön (kivizsgálás, alkohol teljes elhagyása stb). Mikor kijött a dokitól majd kicsattant a boldogságtól, mert most elvileg tényleg sikerült, azt mondta a doki 4 hetes kismama. Még nem voltam terhes, nem tudom hogyan megy ez, de az eddigi dolgok alapján vannak kételyeim és hiába kérdeztem hogyan állapította meg a doki, mindig másról kezd el beszélni. Kértük, hogy csináljon egy tesztet is, de nem akar, mert azt mondja annyi tesztet csinált már, hogy elege van belőle. Hát, nem tudom, ha nekem mondaná azt a doki, hogy babát várok egyből rohannék tesztelni, hogy végre láthassam a 2 csíkot rajta. Anyukámmal megbeszéltük, hogy ha megint ferdített és nincs is baba akkor valahogy rávesszük, hogy menjen el egy pszichológushoz, mert ez már mentálisan nem egészséges, de fogalmam sincs hogyan, annyira makacs. Évek óta könyörgünk azért is, hogy ne igyanak és bár, egy ideje jelentősen visszább vettek, azért nem tökéletes a helyzet. Volt valaki családjában hasonló eset? Mit lehet tenni, hogy belássa segítségre van szüksége/szükségük? Persze lehet, hogy tényleg azt mondta a doki, hogy babát vár, de nekem ez a 4 hetes dolog valahogy nem hihető, de elvileg azt mondták neki menjen vissza 3 hét múlva és akkor már lesz szívhang is. Ti mit gondoltok erről?

Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de így is sok mindent kihagytam.

2023. febr. 9. 20:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ez a gyerek téma szinte az egyetlen, amivel engem úgy fel lehet cseszni, hogy az sem érdekel, ha megbántom az illetőt. Mostanában rászoktam arra, hogy ilyenkor előveszem a legszomorkásabb hangomat és azt mondom, hogy én nagyon szeretnék, de hát nem jön össze és mennyire rosszul esnek ezek a kérdések. Az arcok alapján általalában nagyon megbánják a faggatózást.

Más esetekben egyébként engem szokott bántani, ha sértő vagyok, de így is elő szokott azért fordulni. A szám gyorsabban reagál, mint az agyam.

2023. febr. 22. 13:29
 12/14 A kérdező kommentje:
Basszus, ezt egy másik kérdéshez akartam írni 😅
2023. febr. 22. 13:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Na de mi lett? Terhes a húgod???
2023. febr. 22. 13:35
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem is érdekel. :D
2023. febr. 23. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!