Akinek hasonló színű haja volt kiskorában vagy a gyerekenek volt ilyesmi, mennyire maradt ilyen a színe? Sötétedett, vilagosodott?
Bátyámnak hasonló haja volt kiskori képeken, nekünk anyukánk vörös. A vöröses fény megmaradt, de sötétedett a haja, bár ennél világosabb volt.
Általában a világos hajúak sötétedni, a sötétebb hajúak világosodni szoktak. Egyedül a szénfekete haj nem változik.
Szerintem a gyerek haja nyáron világosodni fog, de alapból besötétedik idővel majd. A vörös pigment/fény biztos megmarad, de csak napsütésben vagy fényben fog látszani.
Nekem ilyesmi hajam volt gyerekként, fokozatosan sötétedett. Most már barna és napsütésnél látszik, hogy van egy vöröses fénye, de amúgy egyértelműen barna. Ehhez egészen hasonló: [link]
Ami persze nem jelenti, hogy a gyerekednek is barna lesz végül a haja, lehet marad vörös, de esély van rá.
Nekem is kislány koromban ilyen vöröses beütésű, barna hajam volt, mint ennek a kislánynak, sima sötétbarna lett később.
A húgom, a családban egyedüliként, szőke volt kicsin, később is szőkésbarna. Már kb. 18 éves korától festeti, így nem tudom, milyen lenne felnőttként, de a mi sötétbarnánknál tuti világosabb.
Ez be fog sötétedni, nyoma sem marad majd a vörösnek, sötétbarna haja lesz.
Az enyém sötétvörös(ennél vörösebb), kicsinek is sötétvörös volt, talán nagyon picit világosabb, de szerintem csak a képek készültek napfényben/megvilágítva.
A lányom haja olyan eperszőke volt(ha rásütött a fény), szőkésbarnába keveredett egy kevés vörös, mint nálatok a barnába, rezesen. Kb 5-6 évesen a maradék vörös is eltűnt belőle, szőkésbarna a haja, már fényben sem csillan benne semmilyen vörös árnyalat. Kicsit sajnálom.
Vörös hajnál az árnyalat állandó, aztán olyan 30 felé kezd kikopni belőle a vörös, ha sötét volt korábban. Ha világos, akkor az életében végig ugyanolyan világos vörös.
Ha csak vörösesbeütése van a hajának(mint nálatok), el fog tűnni, vagy csak erős napfényben fog látszani aprócskát. És de, az ilyesmi ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!