Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít, ahogy...

Titeket nem idegesít, ahogy mások, akár a párotok bánik a babával?

Figyelt kérdés
Már attól félek, hogy kiszerettem a páromból, annyira idegesít, ahogy a gyerekkel viselkedik. Ahogy beszél vele, ahogy kézbe veszi...pedig nagyon kedves gyengéd vele, de nem úgy csinálja mint én. Dologozik egész nap, aztán amikor hazajön nekem osztja az észt, hogyan öltöztessem, etessem, beszéljek hozzá... egész nap én vagyok vele, minden nyikkanását tudom már, mit jelent. Aztán a nagyszülők, ahogy kézbe veszik, szólnak hozzá, a teljes nevét használják, nem becézik, ugranak, ha megnyikkan, hogy na mi volt ez, csend legyen, folyton a nyomomban vannak, ha nálam van a baba... teljesen begbolondulok tőlük. Más is így van ezzel, vagy csak én viselem nehezen, hogy mással látom a babámat?
2008. dec. 27. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egyik barátnőm mesélte hogy ő mindig titokba(miután elmentek)sírógörcsöt kapott,amikor az anyósa fogta agyerekét. Amikor csak tudta tépte ki a kezéből. egyszerűen rendellenesnek tartotta. úgyhogy nem vagy egyedül :(
2008. dec. 27. 13:01
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagy vele egyedül.Én főleg az anyósom kezébe utálom látni a gyerekeimet nem tehetek róla.Persze nem mindenkivel vagyok így,azt nem bánom ha a férjem vagy anyukám dajkálja őket.

Szerintem egyébként az természetes,hogy akit mi magunk nem szeretünk,azt nem látjuk szívesen a gyerekünk közelébe.

Valahogy a párom családjával mindig is így voltam,és most is,ha tehetem kerülöm a találkozást velük.

De nálam ennek oka van,mert nem szeretik egyformán a gyerekeiket.A lányuk egy elkényeztetett hisztérika,akit tökéletesnem képzelnek,a fiukat meg semmibe veszik hülyének nézik ezért nem szeretem őket.

2008. dec. 27. 13:21
 3/8 A kérdező kommentje:
engem az idegesít, hogy nem nézik ki belőlem, hogy el tudom látni a gyereket, minig kérdezik, mondják, hogy nem kéne ezt-azt máshogy csinálni? Pedig nem vagyok csitri,lassan 28 leszek. És el tudom látni a gyerekemet.
2008. dec. 27. 14:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek adjál hangot nyugodtan.Szép szóval,de határozottan mond meg nekik,hogy a Te gyerekednek majd Te tudod mi a legjobb,és ha a tanácsukra lesz szükséged,akkor majd szólsz nekik,de addig ne osztogassák feleslegesen,mert idegesít.Ezen nincs mit megsértődni szerintem.Én határozottan megmondtam,hogy mindenki intézkedjen a maga életében,mi sem avatkozunk senkiébe,de azt sem hagyjuk,hogy a miénkbe beleavatkozzon bárki.

Felnőtt nő vagy,felelősségteljesen vállaltad a gyerekedet,és el is tudod Őt látni,ha kinézik belőled,ha nem.Van akikkel nem lehet udvariaskodni finomkodni,mert abból nem akarnak érteni.Viszont ezt hosszútávon elviselni sem lehet.Szerintem a pároddal ugyanígy beszélgess el.Képzelheted,hogy nekem mennyire nem volt ez könnyű,a párom szülei pedagógusok,akik meg vannak győződve arról,hogy a gyerekekről náluk többet senki nem tud,ők értenek hozzájuk a legjobban.Mondtam,hogy én ezt nem is vonom kétségbe,de nem az enyémekhez.Mert hozzájuk meg én értek a legjobban,mivel én vagyok az anyjuk,slussz!!!

Sok szerencsét hozzá,2-ik voltam.

2008. dec. 27. 14:30
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Szia a kisfiam most lesz 2 hónapos,tehát akár mennyire is az 1.gyerek,már már kitanultam mikor mi lehet a baj,hogy jobb neki.Engem pl az zavar,hogy apósom,(aki amúgy egy aranyember)ha átjön és épp mindig akkor sír a gyerek,rákezdi,hogy mi van nem adnak enned?Majd adok én nekik....Na gondolhatod ez hogy esik,mikor igény szerint szoptatom!!!De nem tudom hogy mondhatnám meg neki,hogy le lehet akadni a témáról.vagy mondjuk az is idegesít,hogy anyukám nagyon hangosan beszél a gyerekhez,mondjuk ő alapjáraton is hangos,de szerencsére a babánk nem süket.De most bántsam meg?!Életem párjában meg "csak" az nem tetszik,hogy szinte mindenben ellent mond nekem,mármint a majdani nevelési technikában.Az nálunk is megy hogy ne öltöztesd agyon agyereket-de én érzem hogy hideg a kezecskéje...Meg ugye ő a családfenntartó,korán megy későn jön és nemigazán akar segíteni nekem.eleinte még csak megfürdette,de mostanában....semmi.És a házimunkát is csak növeli.

Tehát nem vagy egyedül.Szerintem is valahogy rá kéne vezetni őket,hogy ez az én gyerekem és hadd tudjam jobban mi kell neki.Gondolom ők se szerették,ha mindenbe beledirigáltak.

2008. dec. 27. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:
94%
En szeretem, ha a parom foglalkozik a kicsivel, ha kezebe veszi, beszel hozza. Az anyosommal sincs semmi bajom, mert tudom, h szeretetbol teszik. Szerintem egy kisbaba senkinek sem a tulajdona, kicsiny emberi leny, akit azert kaptunk, hogy szeressunk es a gondoskodjunk rola, megismertessuk vele a nagybetus eletet. Egyebkent a gyerekeknek is jot tesz, ha minel tobb emberrel ismerkedik meg a kezdetekben. Ez a szocializacio, ami elengedhetetlen az egeszseges lelki fejlodeshez.
2008. dec. 27. 16:53
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Na ezaz... sajnos, nem vagyok babás, még terhes sem :-((( de én ELŐRE rettegek attól, hogy anyós réteszi majd a kezét a gyerekre. Már azon kezdek gondolkodni, hogy vajon nem ez az oka annak, hoyg nem akar sehogyse összejönni? :-(((
2008. dec. 27. 20:16
 8/8 anonim ***** válasza:
34%
Én attól vagyok rosszul ahogy apósom bánik a babánkkal! Nem tehetek róla, de egyszerűen olyan idétlennek tartom ahogy viselkedik a gyerekkel. Amikor meg elkezd hozzá selypítve beszélni akkor meg totál készen tudok lenni! Néha az az érzésem, hogy nem teljesen normális! Úgyhogy ezzel nem csak te vagy így, csak mindenkinél más az akitől rosszul van ahogy a babájával bánik.
2008. dec. 27. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!