Maximum hány órás autóútra mernétek elmenni 7 és 9 éves gyerekkel EGYEDÜL, nyaralás céljából?
Márciusban vagy áprilisban mennénk, kinéztünk egy kb 8 órás útra lévő desztinációt, de nem tudom, hogy be merjem e vállalni. Repülő sajnos nem jár oda Budapestről, busz van csak, több átszállós és minimum 16 óra az odajutás vele.
Ti be mernétek vállalni a 8 órás autózást?
Hát, én pl. megölném magam, ha 10-12 évig csak a Balatont látogattam a gyerekkel, mint nyaralási opció. Ettől függetlenül nem pontozok.
Viszont a lányunk 1 éves korában gond nélkül megjártuk a Maldív-szigeteket, odafelé volt egy 3 napos kiszállásunk Dubaiban, de visszafelé egyenesen jöttünk. Semmi gond nem volt, sőt, sokkal jobb volt baba korában utazni vele, 8 hetes korától 1 éves koráig. Mert elvolt bárhol, aludt bárhol. Ahogy nőtt, úgy akarta jobban felfedezni a világot, amit persze csodálatos volt látni, de egyben nagyon fárasztó is.
"Ti be mernétek vállalni a 8 órás autózást?" :)
Így van, ezt kérdeztem, érdeklődtem. A szavaztatás az lett volna, ha azt kérdezem, hogy elmenjek e velük.
7 és 9 éves gyerekek már iskolásak. Valószínűleg órán is tudnak disztingválni, akkor a kocsiban is tudjanak.
Ha meg magától az egyedül vezetéstől félsz, akkor inkább maradjatok otthon. Nektek és a közlekedés összes többi résztvevőjének is jobb ha nem járja az utakat egy időzített bomba.
Nem vagyok időzített bomba. Az utat már ismerem, voltam arra, de ilyen hosszú időre egyedül még nem mentem velük.
Leginkább attól tartok, hogy a főút közepén jön rájuk a hasmenés, vagy hogy eltöröm a bokám, és nem tudom hazavinni az autót. Sajnos tapasztalataim alapján itt kevesen beszélnek angolul.
Nem az a baj, hogy nincs aki mondja, hogy jobbról jó, ne magatokból induljatok ki.
Makarskához közeli helyre utaznánk. Ti Horvátországon vagy Bosznián keresztül közelítitek meg a szüleid nyaralóját?
Én nem értem, miért lenne sok egy 8 órás út? Meg lehet állni pihenni, enni, inni, fagyizni, sétálni, pisilni, bármit csinálni. Nem kell egy seggel levezetni az egészet.
Barátnőmék Németországban laknak, 8 óra az út. Simán jönnek-mennek a 9 éves gyerekkel. Jó, nem egyedül, de a gyerek is simán elvan annyi ideig. Sőt, amúgy Erdélybe valósiak, oda is haza szoktak menni autóval. Az kb.11 óra. Annyi, hogy ott nem állnak meg, mert éjszaka mennek, hogy a gyerek nagyrészt aludjon. És felválva vezetnek a férjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!