Be szoktak kapcsolni csak úgy a zenélő, hanggal rendelkező játékok másnál is? Gyereketek megijed ilyenkor?
Szerintem nálunk összesen 6db ilyen zenélő cucc van a lakásban, nem bírom őket. Az egyikbe most rajtunk nemrég elemet, na, az időnként váratlanul megszólal, nem is tudtam hogy van ilyen. Kislányom (3 êves) örült neki, mondta is hogy nézd, megszólalt, de játszott màssal. Mondd el a gyerekednek hogy vannak ilyen jatékok, ne ijedten meg.
A szellemek pedig, majd kinövi, meg ndd hogy nem bántanak. Nàlunk is volt hogy nem akart beülni a foteljaba, mert ott egy szellem. Szerencsére ő szerinte aranyos. Talán azért mert látott szellemes mesêket, esetleg nézz vele olyat ahol kedves szellem van.
Nekünk van egy vetítős zenélő óránk amin semmit nem lehet beállítani, mindent össze vissza mutat pl 2005 van rajta, na az rendszeresen megszólal 20.06-kor minden este és 2 percig zenél, engem a frász kilel tőle, a játékokra a kutya szokott rágyalogolni, volt hogy ilyenekre keltem egy kedves hang kíséretében: kék, háromszög.
Nekem volt anno viszont olyan pónim, ami időnként sóhajtozott az éjszaka közepén meg idiótán dúdolt :D attól a húgom teljesen kiborult 20x évesen :D nem is csodálom…
Vannak játékok amik jeleznek direkt.
Nekünk van pár ilye játékumk, az FP illem asztalka is x időnként megszólal ha bekapcsolva marad. Egyrészt jelez a gyereknek, másrészt, hogy ne felejtsd lekapcsolni.
Ritkán, mert nem vagyok a zenélő kacatok híve, kevés ilyen van. De nemrég épp este, altatáskor szólalt meg a sütibödön. Én jobban megijedtem, mint a gyerekem, aztán kiszedtem az elemet. Néhány darabot egyébként ki lehet kapcsolni, szóval amit ki lehet, azt érdemes is. Aztán elmondtam, hogy ha merül az elem, akkor ez szokott történni.
A nagyobbik itt is ovis, ha félne a szellemektől, mindig elismételném neki, hogy nincsenek szellemek, csak a mesékben, és ha bármitől fél, szóljon, jöjjön át, itt vagyok. Szerintem ez elegendő.
4 darab ilyen magyarázó, zenélő játék van csak, a fp-k csinálják ezt. A kislányomat nen zavarja, engem azért igen, amikor megszólal, hogy "hihihi látlak". Vagy a másik, hogy "gyere játszunk!" Hát anyád! :D
Ha ki vannak kapcsolva, akkor csendben van mindkettő, úgyhogy én kiszoktam.
Magyarázd el neki, hogy ezek ilyen játékok és ne a szobájában legyenek ezek, stb. Javaslom ag egyszerűbb gyermekkor című könyvet. Szerintem nagyon jó arra, hogy a szülő egy kicsit képbe kerüljön mit is okozhat, ha a gyerekek százféle zenélő mozgó játékkal rendelkeznek. Lehet, ha ezek megszűnnének létezni, megszűnne a félelem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!