Hogy tudnék három keresztnevet adni a gyermekemnek?
Ahogy a celebek más nemzetiségűnek vallották magukat, hogy Noah legyen a gyerekük, úgy lehet 3 keresztnevet is adni? Melyik nemzetiségre kell hivatkozni?
Kérem,a minek neki 3 nevet mellőzük.
Pedig engem tényleg érdekel :D
Miért?
Engem is érdekel, komolyan minden gúnynélkül.
Esetleg Amerikába lehet 🤔 ott amugyis teljesen másképp adnak nevet. De ez csak tipp.
Meg talán Svájcba.
Sehogy. Vagyis de, menj hozzá egy László/Balázs/Rózsa stb. vezetéknevűhoz és utána már csak arra kell figyelned, hogy a hozzáillő nemű gyereket hozd össze.
Amúgy meg sehogy. Azért adhattak, külföldi írásmódú nevet, mert ott van törvényi kitétel, HA bizonyítani tudja a külföldi felmenőt, akkor lehet. Keresztnevén tekintetében pedig nincs ilyen. Egyértelmű a szabályozás, legfeljebb 2, azaz kettő keresztnév adható. Vagyis, amíg ők éltek egy törvény adta lehetőséggel, te egy új törvényt akarsz. Ha elmúltál már 10, akkor gondolom, érted a különbséget 😉
Sehogy nem lehet 3 keresztnevet adni.
Hangzásra meg lehet oldani, pl.: Hannadóra Nikolett.
#7! Nem voltam degradáló, leírtam a kettő közötti különbséget. Kiskapu pedig nincs. Illetve egy van, azt az első bekezdésemben találod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!