30 év alatti SZJA mentesség szerintetek ebben az esetben érvényes lesz rám?
Figyelt kérdés
26 éves vagyok és 28 hetes terhes, tehát a magzati kor alapján már szeptember közepe óta jogosult vagyok adókedvezményre.
A magyar közlöny utolsó mondata pedig ezzel kapcsolatban:
“Az e rendelet szerinti kedvezmény abban az esetben illeti meg a fiatal anyát, ha magzatára, vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel a családi kedvezményre való jogosultsága 2022. december 31-ét követően nyílik”
Akkor ebből is pont kimaradok ha jól értelmezem? Vagy a vérszerinti gyerek után, tehát a születése után jogosult leszek rá?
2022. dec. 30. 10:49
1/8 anonim válasza:
Nem leszel jogosult rá, mivel már rég (szeptemberben) megnyílt a családi kedvezményre való jogosultságod.
2/8 A kérdező kommentje:
Sejtettem😔 köszönöm a gyors választ
2022. dec. 30. 11:15
3/8 anonim válasza:
Oh de bosszanto ez. Hiaba szulsz jovore,csak annak jar,aki jan 1 tol veheti igenybe a csaladi kedvezmenyt.
4/8 anonim válasza:
Na ez így tényleg kicseszés. Bár ha a gyerekvállalás ösztönzése a cél, téged már nem kell ösztönözni, hiszen megvan a gyerek. De azért tényleg szívás.
5/8 A kérdező kommentje:
Elvileg akinek 2023.január 1-e után születik gyereke és 30 év alatti annak jár az adómentesség, de majd kiderül. ..
2022. dec. 30. 20:10
6/8 anonim válasza:
Én is azt olvastam, hogy ha már pl. 2023.01.01.én szül a 30 éven aluli nő akkor már adómentes.
7/8 Abel1996 válasza:
Bízunk benne mi is, hogy járni fog a kedvezmény. Februárban fog születni a baba.
8/8 anonim válasza:
Utolso ha mar igénybe vetted a csaladi adokedvezmenyt iden, akkor szerintem nem... Azt irja annak aki 2013 jan 1 tol lesz jogosult a csaladi adokedvezmenyre (12 hetes) te mar tul vagy azon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!