Sok szülő miért nem regisztrál Facebook profilt, illetve miért csak muszájból használja? Mi szól ellene?
Tudom, hogy nem közvetlenül gyerekvállalás/gyereknevelés kategória, de a dolog összetettsége, illetve a kérdés célcsoportja miatt tettem ide.
A kérdést részben az ihlette, hogy van itt egy leendő anyuka az oldalon, aki már sokadjára teszi fel a kérdést, hogy a gyöngyösi kórházban szült-e valaki császárral, és mi a tapasztalata? Nyilván, amellett, hogy ez az oldal évről-évre lefelé tendál, fontos megemlíteni azt is, hogy jóval kisebb a forgalom, mint egy erre specializálódott FB csoportban, ezáltal kisebb az esélye, hogy egy ilyen kérdésre értékelhető választ fog kapni. Ennek kapcsán jótanácsként beírtam ide, hogy FB-on kérdezze meg pl. gyöngyösi baba-mama vagy Gyöngyösön hallottam, stb. csoportokban, ott jó esély van rá, hogy erre specializálódottak vannak, de minimum közelebb vannak a tűzhöz az emberek általánosságban, ismeretek szempoontjából.
Mire írta a kérdező, hogy nincs Facebookja, írtam, hogy akkor regisztrálja magát, mire ő, hogy nem szeretné. Hát akkor hogy várja el a segítséget?!
Aztán szintén itt a gyerekvállalás kategóriában van néha 1-1 komment, hogy csak azért van fent valaki a Facebookon, mert az óvodás/iskolás gyerekének egy facebook csoportba teszi fel az óvónő/tanítónő a házi feladatot, a szülői értekezlet/fogadóórák időpontját, egyéb ilyen-olyan tudnivalókat.
Ezek kapcsán merült fel a kérdés, hogy ezeket az embereket mi tántorítja el a Facebook normális, rendszeres haszálatától? Milyen hátrányt, hátulütőt láthatnak vajon, hogy még egy alap profilt sem hoznak létre, vagy aki létre is hoz, az is nagyon csak muszájból teszi?
Összességében a kérdés: aki nincs fent Facebookon, miért nincs?
Én használom Facebook de kb 60 ismerösem van akit életben is ismerek de ezek is meg vannak szürve ki mit láthat. És attól hogy be jelöl Facebook még nyugodtan elutasitom sőt ki követem letiltom azt kész.
Viszont helyi csoportok a Facebook jók tudnak lenni vagy tematikus csoportok.
Én azért nem regisztrálok, mert nem akarok könnyen elérhető lenni. Kicsit antiszoc, autista jellemű nő vagyok. Olyan "hagyjanak békén"
Most még ovis a lányom, jövőre iskola. Majd meglátjuk.
De hátha elég lesz,hogy a férjem rajta van a face-en.
#12-13
Tökéletesen egyetértek Veled. Ugyanezt gondolom,és én is remélem,hogy a férjem fb-ja elég lesz majd az iskolás időkben. Nekem okostelefonom sincs,csak nyomógombos. Meg egy piszok lassú tabletem.
Még annyit hozzátennék,hogy bennem van egy olyan is,hogy "azért,mert mindenki facebookon van,én csakazért sem! "
Mindig is különc voltam. Meg tényleg baromira nem érdekel,nincs is nagyon időm ilyenekre. A való világban élek.
Én csak a gyerekek miatt használom, pontosabban inkább csak a messengert használom.
Nekem csak a nyűgöm van a facebookkal. Nem érek rá nézelődni, képeket kirakni (sokszor csinálni se), ismerőst hajkurászni és csak a beszólásokat kapom, hogy miért nem válaszolok, írt nekem, bejelölt stb. Nekem ugyan írhatsz, meg jelölgethetsz, 2 hónapja nem léptem be a facebookra, akkor is csak véletlenül...
"Ezek kapcsán merült fel a kérdés, hogy ezeket az embereket mi tántorítja el a Facebook normális, rendszeres haszálatától?"
Nekem 2008 óta van saját facebookom, de már kb. 2.5 éve nem posztoltam semmit, addig is évente max 2x.
Nekem huszas éveim elején volt érdekes a Facebook, azóta nem. A saját profilomba negyedévente lépek be. Az applikáció nincs fent, böngészőből teszem ezt is. Egyébként egy kamuprofilt tartok fenn, azt is azért, hogy a hírportálok cikkjeit átfussam a hírfolyamon. Ezt naponta csinálom.
Az ismerőseim nem érdekelnek, nem vagyok kíváncsi a posztjaikra. Sokkal kényelmesebb így csak a híreket látni, ezért tértem át erre a megoldásra.
Néha hozzá is szólok a cikkek alatt egy adott témához, ha szükségét érzem.
Még csak várandós vagyok, de sem ovi, sem iskola kedvéért nem leszek hajlandó pl. messengeres csoportokban aktívkodni. Munkahelyi ilyen jellegű csevegőcsoportból is rögtön kiléptem, ha észleltem, hogy hozzáadtak.
A Messenger lite fent van a telefonom, de csak azért, mert a tesómmal leginkább ott beszélgetünk (ott saját néven vagyok bent), 1-2 ismerős, akikkel heti kapcsolatban vagyok, ott azért megtalál, de ezt is csak pár hónapja vezettem be. Előtte bizony csak akkor értek utol, ha felhívtak/sms-t írtak, hisz, mint fentebb írtam, 3 havonta, ha beléptem facebookra.
Mi szól ellene?
Csak az, hogy semmi szükségem rá.
Én még abban szocializálódtam, hogy az internet anonim és soha ne adj meg magadról valós adatot. A nicked ne a valódi neved legyen...stb.
Erre jött a fabukk, ahol az emberek önszántukból adnak meg mindent, amit korábban biztonsági okokból kerültek.
Abszurd.
Van valós profilom, de semmit nem posztolok, a gyerekek miatt vagyok fent. Nem lájkolgatok, nem követek semmit.
És van "kamu" regem, amivel csoportokat olvashatok, kérdéseket tehetek fel és senki nem fogja a valós nevemhez kötni.
Egyébként nem leendő anyuka vagyok van már egy kisfiam.
Másfél éve szültem covidban ezért írom ki a kérdést hátha valaki azóta szült Nem "covidban"
4 es voltam a kérdés ihletője :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!