Szerinted hány éves korig normális, hogy a szülő átnézi, hogy a gyereke mit csinál a telefonján?
Szerintem nagyban függ a gyerektől, meg, hogy mit értünk átnézés alatt.
Ha drogozásba keveredett vagy olyanok a barátai, akkor akár 18 éves koráig is (vagy tovább, a lényeg, hogy szokjon le).
Ha “jó gyerek” és látszólag szófogadó, akkor szerintem sose kell mélyen nézni.
Én kisebb gyerekeknek, vagy ha kiderült, hogy volt valami az osztályban, pár havonta annyit megnéznék, hogy nem kezdett-e teljesen ismeretlenekkel beszélgetni vagy valami durva appot használni, de ez utóbbiakat valószínűleg nem egyedül találta ki és csinálta, szóval rögtön szólnék a többi anyukának is.
Azt gondolom, hogy a beszélgetések tartalma viszont (hacsak nem drogozik, vagy hozta haza a rendőrség a gyereket) nem tartozik a szülőkre, se 10 éves korban se 18 évesen.
Szerintem sosem.
Addig nem kap telefont, amíg erre szülsèg van.
Nem ellenôrizni kell, hanem megtanítani a felelôs nethasználatra, ahogy arra is, hogy az utcán nem szállunk be idegen autòba, nem fogadunk el cukorkát ….stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!