Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minimalista kelengye lista...

Minimalista kelengye lista oszi/teli babanak? Megneznetek, hogy esetleg hianyzik-e valami vagy ha valami felesleges ebbol?

Figyelt kérdés

Nekem:

mellbimbo krem, 3 szoptato melltarto, 14 moshato melltarto betet, 200 darabos eldobhato (csak tartaleknak)

Gondolom a korhaz adja a szules utani dolgokat ami a gyogyulashoz kell vagy majd kivaltom a gyogyszertartarbol

Babaszoba:

kisagy, matrac, 3 lepedo, pelenkazo matrac 2 huzattal (mar van egy Ikeas szekreny amire teszem), egy ajtos/polcos szekreny, bebi monitor (csak hang), szoptatos szek, parologtato, gurulos tarolo a cumisuvegeknek vagy szoptatasi kellekekhez, szennyes tarolo, kuka es zacsko, egy ejjeli szekreny, tores biztos tukor a falra, jatszo szonyeg,

Pelenkazashoz:

1 csomag ujszulott pelenka, 1 csomag 1-es

Nagy kiszerelesu torlokendo (9 csomag van benne)

(gondolom ugy is kapunk pelenkat, kezdetnek ennyi eleg kell hogy legyen)

Kenocs (van par tubus minta amit mar kaptam)

Furdetes:

Furdokad, 2 torolkozo, baba furdeto, es olaj, 2 torolkozo

Etetes/Szoptatas:

Mellszivo (ha kell), mikros sterilizalo, tej tarolo szett ( 6db 150ml tarolo, 6 db 80 ml tarolo, 25 db tej tarolo zacsko,

8 eloke, 12 db textil pelenka, cumisuveg tarolo, 1 cumisuveg kefe

(mar van kb 8 db minta cumisuveg 3-4 fajta)

eteto szek a jovoben,

7 db body 52-es meret, 7db 62-es meret,

2 db halozsak,

8db kezes-labas 52-es es 8 db 62-es

1 db kapucnis kabat,

1 bundazsak,

1 teli sapka kesztyuvel,

6db vekony sapka (egy szettben van)

7 par zokni,

1 db tepozaras textil cipo/zokni

2 nadrag

Utazas:

viszintesre dontheto autosules,

utazo babakocsi (ezt mar megkaptam)

1 mozesse alakithato babakocsi

hordozo kendo (mar van 2 kulonbozo is)

csatos hordozo ha kell

utazo agy

Jatek ido:

Hinta,

piheno szek (mar van)

konyvek, apro jatekok

fejleszto jatekok rendelese (elofizetos szolgaltatas ahol 3 honapra kuldenek a korahoz megfelelo jatekokat)

Ez egy "minimalista" lista, tudom, biztos van benne par dolog ami feleslegesnek tunik, de szamunkra ezek tunnek fontosnak. Legyszives irjatok meg ha valami ebbol teljesen felesleges vagy hianyzik.

Amin meg gondolkodok: legzes figyelo (megbizhato markat keresek)

Koszonom!

2022. dec. 24. 16:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Pelenkából az egyes az újszülött méret. Attól kisebbet ne vegyél, az már koraszülöttekre van.
2022. dec. 24. 19:51
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

A ruházkodásnál azt kell figyelembe venni, hogy a pici baba utálja az öltözést, így minél kevesebb macerával kell megoldani. Tehát ne úgy öltöztesd mint egy felnőtett, vagy kisgyereket, hanem beleteszed, rávipzárazod, pantetolod és ennyi a kivétel is.

A zokni, cipö, kesztyű tök felesleges. Vegyél overált neki, vagy kezes bundazsákot és ennyi.

Rugiban elvan bőven otthon. Ha ráadod a bodyt, nacit/harisnyát, kiszoknit, pulcsit vagy mellényt kisírja a szemét is, meg te is vele együtt. Arról nem is szólva ha egy nap 3-4 kakis rucid is lesz, mert kifolyt az áldás, az egész napod öltöztetéssel fog tellni.

Babafészek nekünk is jó volt másfél éves koráig használtuk.

(De ez babafüggő)

Adamo hinta.

2022. dec. 24. 20:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, az offért, de ősz mostanában már nem nagyon lesz. Ha meg jövőre őszi-téli, akkor még terhes se vagy. Vagy most én nem tudok számolni?🤔
2022. dec. 24. 20:43
 14/19 anonim ***** válasza:
94%

13, jogos!

Esélyes, hogy troll.

Egyébként csöppet sem minimalista (de gondolom ez volt a csont, amin lehetne marakodni). :)

Én aztán minden szart összevásároltam az elsőnél, de ennek a felét simán kihúznám utólag.

Pl: utólag tudtam meg, hogy a legjobb mellbimbókrém a saját anyatej és azt, hogy csak akkor sebesedik, ha szarul csatlakozik a gyerek. Ekkor viszont hiába kened bármivel, ha nem korrigálod, sose gyógyul.

Vagy: szoptatós melltartót venni előre, óriási baromság. Nem tudod előre a méretet. Nekem csöpp 3 kosárnyit nőtt szülés után. A slusszpoén, hogy nem bírtam elviselni a legpuhább pamut, varrásmentes melltartót sem. Szoptatós pólókban melltartó nélkül nyomtam.

Melltartó betét egy se kellett. Elajándékoztam.

"pelenkazo matrac 2 huzattal"

Sose értettem, hogy minek rá huzat. Pont az a jó, hogy letörölhető, lefertőtleníthető. Ha huzat lett volna rajta, naponta többször cserélhettem volna.

"Párologtató"

Páratartalom mérő van? Mert van, hogy inkább a parelszívó a hasznosabb.

52-es méret nincs, de erre már többen rámutattak.

2022. dec. 24. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:
80%

Ha őszi-téli babát írsz, gondolom nem idén őszre és jövő év eleji télire gondolsz.

Ha jövő ősszel-télen szülsz, mégis mire készülsz már?

2022. dec. 24. 22:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

#15! Ezért írtam. Ha ma tudta meg, hogy terhes, akkor is aug.végén-szept.elején szülne. Szóval ha most terhes, semmiképpen nem lenne őszi-téli gyereke. Ha meg nem, akkor honnan tudná, hogy őszi -téli lesz? Ezt nem igazán gondolta át, amikor kiírta a kérdést.

2022. dec. 24. 23:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

#15 vagyok.

Vagy talán januártól indul a "babaprojekt", és már készpénznek veszi, hogy ősszel-télen szül. De olyan szinten, hogy már részletesebb listája van, mint nekem 31 hetes terhesen. 😄

2022. dec. 24. 23:31
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

#17! Hát, igen. Érheti meg csalódás. Nem biztos, hogy varázsütésre jön. Elméletben én is szültem már minden évszakban minden nemű gyereket.😂Még jó, hogy nem vásároltam be, mert költözhetnek ki a cuccoktól.

2022. dec. 24. 23:41
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

A szoptatós fotel mellett van nálam egy kosár tele kispárnákkal, takaróval. Azokat nyomom a könyököm meg a baba alá, úgy kényelmesebb a maratoni szoptatás. A szoptatás "kellékei" nálam egy üveg víz, rágcsa, telefontöltő, főleg az elején. Egy külön telefon lakott ott,hogyha épp nincs nálam a saját és ott ragadnék. Voltak hetek, mikor napi több órát aludt a cicin.

A kiságyat az első évben szinte nem használtuk, pár nap után végkimerülésben elaludtunk együtt a nagyágyban és azóta úgy aludtunk. A kiságy meg tele volt az épp nem használt babacuccal.

2022. dec. 25. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!