Mennyire számít lényeges szempontnak, hogy "tucatnév" egy név?
Hátrány lehet belőle a gyerekre nézve?
A kedvenc nevem évek óta topban van, viszont mikor általános iskolás voltam akkor ritkaság volt. De valahogy nem érzem hátránynak ha mondjuk ő lenne a 4.ilyen nevű kislány az obivan. Egy név teszi "különlegesség" a gyermeket? Sokan ezen az oldalon ha meglátnak egy tucatnevet már fújjolnak, hogy ők biztos nem adnák vagy nem tetszik nekik azért mert tucat és emaitt elcséptelt lett...de ha valakinek tetszik, az baj? Komolyan kérdezem. Lehet egyszer ezek a tucatnevek is kihalnak és újak kerülnek helyükre, majd ezek lesznek ritkaságok ismét. MIt gondoltok erről? Számít e más véleménye? Baj ha egy név tucatnév?
Engem nem érdekel.
Nem fogok "különleges" nevet adni neki, csak mert kevés van belőle, mivel a legtöbb ilyen "különleges" névtől feláll a hátamon a szőr.
Az egyetlen lényeges szempont, hogy neked/nektek tetszik-e és hogy jó lesz-e a gyereknek, mivel ő fogja viselni annak minden következményével együtt !!
A legfontosabb, hogy ne legyen csúfolható!
Nekem is van kedvenc nevem és direkt nem szeretem a népszerű neveket, de ha benne lenne a top 10-ben tutti nem tántorítana el!
" A legfontosabb, hogy ne legyen csúfolható!"
Kis naív! Ovi mellett lakok, nekem nem tudnak olyan nevet mondani, amire ne tudnék valami tréfás kis rímet! Ha valamit megtanultam, hogy minden nevet lehet gúnyolni!
Az én kisbabám Anna.
Top 3. név.
Kizárt h bármilyen hátránya lenne :D
Nekem "tucatnevem" van, ami ma már nem divatos, de anno 4-en voltunk az osztályban ezzel a névvel, amit nagyon utáltam. De még ennél is jobban utáltam, hogy anyukám után kaptam a nevem, így mindig én voltam a "....ka" és évtizedekbe telt leszoktatni a családomat, hogy ne úgy hívjanak, mint egy fogyatékost még felnőtt koromban is.
Én ugyan nem akarok gyereket, de ha lenne, biztosan nem tenném ki ennek. Kiakaszt, amikor a gyerek valaki után kapja a nevét, mintha nem lenne önálló entitás, csak valakinek a kierőszakolt klónja. Egyébként is különleges nevet választanék neki, ami szép és jó hangzású a vezetéknévvel együtt. a legtöbb ember neve nem jó hangzású, gagyi, össze sem illik a vezeték-és keresztnév. Már ezzel is kiemelkedne a mezőnyből.
Ha nagyon tetszene valószínűleg nem érdekelne.
De nálunk a favorit nem volt tucatnév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!