Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értitek a kormány új bejelenté...

Értitek a kormány új bejelentését anyáknak?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok egy 4 éves gyerekkel.

Rám is vonatkoznak a 30 alattiak szja mentessége? Vagy csak aki most szül majd?

2022. dec. 21. 13:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%

Az inflációnak is "jót tett" a választások előtti SZJA osztogatás. Többek közt ezért vagyunk ilyen szar helyzetben.

Alapvetően nem kéne ingyenpénzeket osztogatni, mert gazdaságilag is rossz hatást generál, az államkasszából is hiányzik.

2022. dec. 22. 12:32
 12/19 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne, 27 éves vagyok egy 2 éves bölcsissel.
2022. dec. 22. 12:55
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem kellene ingyen pénzeket osztogatni. Meg nem kellene több ezer, tízezer embernek adót csalni. Mert nekünk levonnak az utolsó bónuszomból is minden fillért, míg a kőművestől kezdve a a villanyszerelőig, a fodrászon át a körmösig egy se ad számlát, gondolom nem fizet be annyi adót mint mi..katáznak meg társai. Mi meg fizetjük itt más helyett az adót, mert attól vonják le aki nem tud vele trükközni. Szóval van itt mással is gond, nem csak az ingyen pénzekkel.
2022. dec. 22. 13:00
 14/19 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem ne érezd magadat hátrányosan azért, mert havi nettó 1 milliós keresettel nem szorultok/szorultatok babaváróra, illetve csok HITELRE. Ez nem ajándék, ez egy szükséges rossz azoknak, akik nem tudják máshogy elkezdeni az önálló életüket. Persze sokkal jobb lenne, ha elengednék az SZJA-t és félmillióval többet keresnétek egy hónapban, de ismétlem: gondolj bele abba, hogy nagyon sok embernek az országban a fizetése sincs annyi, mint amennyi adót összesen vonnak az egyikőtök fizetéséből.

Pont ti vagytok egy olyan kategória, akinél nem bánom, hogy kiestetek ebből a körből. Mindig ezt hangsúlyozom, és ez bosszant a rendszerben, hogy igazságtalanul osztogat. Ne azok kapjanak többet, akiknek alapból van, hanem azok, akiknek nélkülözniük kell mert nincs.

2022. dec. 22. 13:12
 15/19 A kérdező kommentje:

Aha..

Tehát jobban megérdemelné az, akinek van 8 általánosa,szült 5 gyereket a semmire, dolgozni büdös neki, mint azok akik egyetemre jártak, nyelviskolába, munka melletti továbbképzésekre és dolgoznak napi 8-10 órát..

Érdekes meglátás.

Másnak is van lehetősége ennyit keresni, szegény családból jövünk, 16 éves korom óta dolgozok, tanultunk, dolgozunk, nem a semmire kapjuk a fizetést. Estin érettségiztem, levelezőn diplomáztam.

Tehát aki renyhe meg semmire nem képes az érdemelné meg pénzeket.

Na nekem meg ebből van elegem amúgy pont, hogy 3 gyereket szült ismerősöm aki 32 éves és egy napot se dolgozott kapott babavárót, 10+10es csokot meg minden lófa*t.. (nekik igenis ajándék volt a babaváró,mert 3 gyereknél elengedik)

Engem meg ez bosszant a rendszerben, hogy annak kéne adni aki (általában) saját hibájából nélkülözik meg semmire se képes, hogy tegyen magáért.

Ja nincs babavárónk, csak piaci lakáshitelünk, mivel csak az volt akkor, az aztán sokkal jobb tényleg....

2022. dec. 22. 13:35
 16/19 anonim ***** válasza:
Mai nap már 25-30 közötti, legalább egy gyereket nevelő anyákról beszéltek.
2022. dec. 22. 22:31
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem meglévő gyereknél, hanem a megszületett gyereknél lesz adómentes az anya. Ezzel megint a gyerekvállalást akarják ösztökélni, ami, mint látszik, az eddigi pénzosztásokkal sem sikerült. Aki nem akar gyereket, ezekért a pénzekért sem fog szülni. Kérdező, az ismerősöd, hogy kapta meg ezeket a támogatásokat, amikor munkaviszonyhoz vannak kötve? És igen, a mai helyzetben le kéne állni az ilyesfajta pénzszórással, mert a meglévő gyerekeinknek nem lesznek tanárai, gyermekorvosi, inkább oda kéne koncentrálni.
2022. dec. 23. 21:49
 18/19 A kérdező kommentje:
Mert a férjének van munkaviszonya, elég az egyik félnek.
2022. dec. 24. 14:39
 19/19 anonim ***** válasza:
Egyébként a 3 gyerekre a babavárót előtte kell felvenni, meglévő gyerekekre nem adnak, csak a születendőkre.
2022. dec. 24. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!