Lennél spermadonor abban az esetben ha epilepsziás lennél?
Szerintem ez több dologtól is függ.
Többek között, hogy mennyire súlyos az epilepsziája. Vannak nagyon súlyos esetek, akár napi több rohammal is, de ez a ritkábbik eset.
A legtöbb epilepsziával diagnosztizál és kezelt ember rohammentes, teljes értékű életet tud élni - amibe beletartozik a családalapítás is.
Az is lényeges, hogy genetikai oka van az epilepsziának vagy szerzett? Ha genetikai oka van, akkor genetikai konzultáció szükséges annak megállapítására, hogy mekkora esély van a tovább adásra. Ezeket mind érdemes mérlegelni, neurológussal, genetikussal egyeztetni és annak függvényében dönteni. Ha nem "hivatalos" a donáció.
Hivatalosan szerintem nem lehet, önmagában a tartós gyógyszeres kezelés szerintem kizáró ok.
Én nem mennék bele nem hivatalos donációba.
Anyuka gondol egyet 2 év múlva, bejelenti, hogy én vagyok az apa, és fizethetem a gyerektartást. (Amúgy nő vagyok, de ugye elméleti a kérdés).
Amúgy nincs epilepsziás ismerősöm, ezért nem tudom megítélni, hogy ezt átadnám-e vagy sem. De az anyuka felé mindenképpen jelezném, ha ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!