Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezekre a filmekre, sorozatokra...

Ezekre a filmekre, sorozatokra milyen kort adnátok határként, amikortól engednétek a gyereknek hogy megnézze?

Figyelt kérdés

A gyereknek nincs semmilyen rendellenessége.

Különben dühbe jövünk

Banános Joe

Harry Potter filmek

Agymenők

Ezel

Jákob rabbi kalandjai

Lolita

Rambo 1-3

Bridget Jones

2022. dec. 15. 08:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
3%
10
2022. dec. 15. 08:32
 2/11 anonim ***** válasza:
42%

Mindent engedek a gyereknek nézni, ami érdekli. Ha unja vagy félelmetesnek tartja, úgyis szól.

Bud Spencer filmeket 5-6 évesen már néztek.

Harry Potterből az első 2-3 részt olyan 7-9 évesen látták (a kicsi mindig 2 évvel fiatalabban), a későbbieket 9--11 évesen. A negyediket betettem nekik kicsit korábban, de öt perc után kérték, hogy kapcsoljuk ki, mert féltek rajta.

A többit nem látták még, nem azért, mert "nem engedem", hanem mert eszünkbe se jut. De a Family Guyt nézik, az épp elég alpári. A lányom kedvence pedig épp a Wednesday.

10 éves lány és 12 éves fiú.

2022. dec. 15. 08:37
 3/11 anonim ***** válasza:
23%
7 évesen simán nézhették már ezekez
2022. dec. 15. 08:38
 4/11 anonim ***** válasza:
66%

Bud Spencer, Terence Hill filmeket én olyan 6 éves kor körül már engedem nézni, hiába elvileg "agresszív" tartalom, ezek alapvetően viccesek, kb annyira realisztikusak a verekedések, mint egy rajzfilmben.

Harry Potter: Az első 2-3 részt szintén 6 évtől, ha nem túl félős a gyerek, a többire nálunk eleve az a szabály, hogy csak akkor, ha már könyvben elolvasta, ez a nagyfiamnál olyan 10-12 éves kora között volt. Ragaszkodom a könyves verzióhoz, különben egyszerűen más az élmény, nem jön át a lényeg.

Agymenők: ez nálunk már akkor ment a háttérben, amikor még a 15 éves nagyfiam óvodás volt, nyilván én néztem, nem ő, de tipikusan az a műsor, amit simán lehet nézni gyerek mellett, mert semmi olyan nincs benne, ami problémás lenne. A kisebbikem egyébként már 4-5 évesen is szerette, bár nyilván túl sokat nem értett belőle.

Ezel: Ezt én sem láttam, nem tudom, melyik korosztálynak való.

Jákob rabbi: Nem tudom, abban sem vagyok biztos, hogy én láttam, a gyerekeim tuti nem, nem tudom, mekkoraknak való.

Lolita: Ez a Nabokov felé? Mert akkor egyértelműen nem gyereknek való. A filmet nem láttam.

Rambo 1-3: 12+

Bridget Jones: 12+

2022. dec. 15. 08:39
 5/11 anonim ***** válasza:
55%

8 evesem kimondottan imadja a harry pottert.

Osztalytarsa anyukaja szerint nem valo gyereknek,mondja ezt ugy,hogy a kislanya felugyelet nelkul netflixezik es youtubozik.

Pont tegnap jott haza a lanyom azzal,hogy igaz-e hogy letezett olyan ember,hogy Jeffrey Dahmer(remelem jol irtam)aki kannibal volt es gyerekeket is molesztalt,hogy xy mondta neki a suliba..meg a ver is meghult bennem..szoval a harry potter nem valo egy 8 evesnek,de a Jeffreyrol szolo film igen..aha jol van.

2022. dec. 15. 08:55
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Különben dühbe jövünk

Banános Joe

- semmi extra nincs benne, akár családi filmnek is lehet nevezni. Úgyhogy bármikor, ha már tévézik és érdekli.

Agymenők

- szintén nincs benne gyereknek nem való, de érteni nem fogja tinikor előtt, úgyhogy teljesen felesleges kategória.

Harry Potter filmek

- nem láttam. A könyv 5. osztálynak ajánlott olvasmány, úgyhogy gondolom akörül.

Ezel

- nem is hallottam róla, úgyhogy fogalmam sincs.

Jákob rabbi kalandjai -szintén nem ismerem.

Lolita - könyvet olvastam, ha a film nagyon explicit, akkor szívem szerint 16+, de gondolom 12+ másnak.

Rambo 1-3 - egyéni érzékenység függvénye, nekem felnőttként is elég volt. Min 12.

Bridget Jones - érteni 12+ fogja, de előbb is lehet, simán BS&TH filmekkel együtt is

2022. dec. 15. 08:58
 7/11 anonim válasza:
0%
Kérdező,pont a lényeget hagytad ki...Azt,hogy hány éves a gyerek...
2022. dec. 15. 09:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Az Ezel egy török sorozat. Szerintem gyerekeknek annyira nem lehet érdekes, de ha mégis érdekli, akkor 14 éves kortól mehet.
2022. dec. 15. 13:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Ezelt és jákobot nem ismerem, de most gyorsan megnézem.

Bud spencer filmek 7 éves kortól mehet, harry potter első is. Utána ahogy nőnek a szereplők, úgy csapj hozzá egy egy évet, tehát a kettőt 8 évesen, a hármat 9 évesen, a 4. 10 évesen, 5. 11 évesen és akkor már megnézheti az összes többit is 11-12 évesen, nem durvák.(ha lehet előtte olvassa el a könyvet)

Agymenőkben van egy csomó nagyobbaknak való poén szerintem az olyan 9-10 éves kortól, mikor már felvilágosítottad(főleg mivel szexelnek is a sorozatban). Értem, hogy te szereted, de nem neki való, max egy két jelenetet lehet megnézetni vele, esetleg az ifjú sheldon pár részét.

Lolita 14-16 éves kortól. Bridget jones is 12+os a szexjelenetek ellenére. Egyébként elképesztő, hogy én olyan 10 éves kor körül láttam először, most felnőtt fejjel meg kiborít a benne lévő szexuális zaklatások sora, a perverz bácsi molesztálását normálisnak gondoltam és viccesnek..

Rambo 12 nyugodtan mehet. Minél több filmet megfelelő időben, had formálja a személyiségét a gyereknek. Akkora a választék könyvekben és filmekben, hogy nyugodtan találhatsz alternatívát.

2022. dec. 15. 16:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Azért hagytam ki a korát, mert nincs gyerekem, és mert éppen a korra vagyok kíváncsi, hogy kinél mi lenne kb a határ.
2022. dec. 15. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!