Miért osztja meg ennyire az embereket az, hogy valakinek van gyereke vagy nincs?
FB-csoportokat nem ismerek ilyen téren.
A személyes ismeretségi körömben nem megosztó ez a téma.
Itt a gyakorin viszont valóban az. Ez nekem újdonság volt, és mivel teljesen mást tapasztalok, mint a való életben, mindig figyelmeztetem magam, hogy a gyk válaszadói nem reprezentatív minta a társadalomról.
És miért van ez így? Interneten eleve több az indulat, sokan ide járnak kiengedni a gőzt, másokat leszólni, kötekedni. Ez nagyon tetten érhető, amellett, hogy sok értelmes és konstruktív választ is olvastam már (ill. teljesen reális, korrekt kérdéseket is).
Valószínűleg összefügg ez azzal, hogy elég nagy az indulat, a frusztráltság az emberekben. Ez nem a mostani gazdasági problémákkal függ össze, inkább általában véve a társadalom működési bajait jelzi. Ki kell mondani: ez egy beteg, súlyos működési zavarokkal küzdő társadalom, és ezekről a problémákról beszélni sem szoktak az ország vezetői, nemhogy megoldani próbálnák.
Szerintem itt a gyakorin mindenen is veszekszenek/beszólogatnak egymásnak. Tök mindegy, miről van szó. Rengeteg a troll, illetve itt éli ki névtelenül, arctalanul mindenki a frusztrációit.
A való életben nekem még soha senki nem szólt be, hogy nincs gyerekem, és nem is akarok.
38/N
Itt akár olyanokra is gondolok, hogy ha valakinek x gyereke van, akkor miért nincs több; vagy hogy egyeseknek az sem mindegy, mivel eteted a gyereket (miért tápszerrel?); hogy mersz rászólni a más gyerekére; vagy amivel a legtöbbször én is szembesültem, hogy miért nincs saját gyerekem, hiába válaszolok rá, századszor is megkérdezik (még inkább beleszólnak) a rokonok, meg a falusi öregek.
Nekem nincs, de nem érdekel, hogy másnak van-e és hogy mennyi. Ez mindenkinek saját döntése, magánügye.
Minden megosztja őket.
Én teljes megdöbbenéssel olvasok már itt is, a fb-n is. Ömlik a gyűlölet, mások megalázása, ítélkezés.
Online mindenki mindenen összeveszik, de személyesen soha nem tapasztaltam ilyesmit. A barátaink felének van gyereke, a másik felének nincs. Vannak többen, akik soha nem is akarnak. Nincs belőle semmi gond, néha szoktunk róla beszélgetni hogy ki miert nem szeretne, miert szeretne és mennyit, ennyi.
A nevelési stílusa mindenkinek kicsit más a baráti körben. Az is változó hogy ki mit, mennyit enged meg stb. Ebből sem volt soha vita, ha együtt vagyunk lehet picit lazábban kezelni pl hogy ha gyerek nem ehet csoki, akkor vendégségben kaphat de mindenkinek vannak amiket egyáltalán nem enged, akkor ezt mindenki tiszteletben tartja.
Mert ez is félig politika.
Van egy régi világkép, amivel ottragadt a többség a középkorban. A jelenlegi rendszer elkövet mindent, hogy ott is maradjon. Ezért ez egy mesterségesen továbbgenerált feszültség.
Mert ezek az emberek mindig másokkal foglalkoznak, nem saját magukkal. Engem hidegen hagy kinek vagy gyereke, kinek nincs. Mindenki értékes ember, ha van gyereke, ha nincs. Nem értem azt a felfogást, miért kell mindenkinek mindenbe beleszólni, véleményt alkotni...
A normális emberek magukkal, a családjukkal foglalkoznak, van éppen elég dolguk mint a másik ember magánügyén gondolkozni. 🤷
Üdv, egy 22 hetes kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!