Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell hazudni a gyerekekn...

Miért kell hazudni a gyerekeknek a Mikulásról/a húsvéti nyúlról?

Figyelt kérdés
És mielőtt valaki leírná, a Biblia szerint létezett a Mikulás, Szent Miklós néven.

2022. dec. 4. 18:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Gyerekként pontosan tudod, hogy ez csak mese, illetve a hozzá kapcsolódó szokások, de mivel tök jó, így örömmel részt veszel benne. Nem tudom, hogy mi ebben a rossz.
2022. dec. 4. 19:14
 12/24 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell!

Nálunk pontosan tudja, hogy ki veszi valójában, de mégis eljátsszuk a szerepjátékot, nincs ebből baj, jót mulatunk!

2022. dec. 4. 19:17
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

A legtöbb ember alapból összevissza hazudozik, még amit kérdez se igaz, de pont az zavarja, hogy a gyereknek egy ilyen mesét mondanak.

Kapj már a fejedhez...

2022. dec. 4. 19:18
 14/24 anonim ***** válasza:
24%

Én egyszerűen nem bírom a számra venni, hogy "jön a Jézuska és hoz ajándékot neked". Egyszerűen nem megy. Mikulás adott neki csokit, félt tőle, mint az állat, mondta hogy nem szereti... Most akkor minek erőltessük?

Majd ha nagyobb lesz, elmesélem neki a történetet a karácsony mögött, aztán kész.

2022. dec. 4. 19:29
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ezeket a bolti, főtéri, stb.Mikulásokat nem is kellene erőltetni. Az eredeti mese lényege az, hogy titokban 1 éjszaka alatt lepi meg a gyerekeket, nem az, hogy november közepétől ócska göncökben, bárhol felbukkannak és egy csomó gyerekre a frászt hozzák.
2022. dec. 4. 19:36
 16/24 anonim ***** válasza:
79%
Légyszí, mutasd meg a Bibliában azt a részt, ami Szent Miklósról szól! :)))
2022. dec. 4. 19:37
 17/24 anonim ***** válasza:
72%
Èn sosem hazudtam. Tudja, hogy mi vesszük az ajàndèkokat. Elmeseltük neki ammesèket, de sosem tettünk ùgy, mintha igazak lennènek. Arra vigyàz, hogy màs gyerek előtt ne ,,buktassa le" a mesèket.
2022. dec. 4. 19:44
 18/24 anonim ***** válasza:
10%
10 ez nagyon mellément. Ateista vagyok
2022. dec. 4. 20:01
 19/24 anonim ***** válasza:
76%

De ez nem hazugság, ez a gyermeki csodavilág erősítése csak. Hadd legyen már varázslatos a gyerekkora... Ennyi erővel az is hazugság, amikor elmondasz neki egy Andersen mesét.

A lányom 2 éves, nála még az ilyen mesék elég nagyot ütnek. A lelkesedését és örömét látni nekem megéri. Boldoggá teszik ezek a kis mesék, és ha hazugság is, kellően ártatlan ahhoz, hogy ne legyen miatta bűntudatom.

2022. dec. 4. 20:18
 20/24 anonim ***** válasza:
13%
Ezek mind a fogyasztói társadalom hozadékai. Kvázi minden "ünnep" arról szól hogy drága ajándékokkal kell kimutatnod a szereteted a családod iránt. Amire nem volt ünnep arra kitaláltak pl valentin nap és társai.
2022. dec. 4. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!