Ha szülés közben sok vért vesztettem, akkor kaphatok
támogatást anyatejre?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy aki fizikailag képtelen anyatejjel ellátni a babát, az jogosult rá, gyerekorvosi javaslatra persze. Ez elég “ok” lehet, hogy az intenzívre kerültem a vérveszteség miatt és még mindig fele a hemoglobin szintem, mint kellene, valószínűleg ez miatt nincs tejem. A kórházba az első 3 napban valamicske volt, de a babát napi 1x hozták oda nekem, ahogy hazajöttünk , onnantól gyakorlatilag semmi. Próbálkozom a tejszaporító fejéssel meg a cicire rakással, szoptatasi tanácsadassal, csak az a baj, hogy fizikailag is rottyon vagyok még.
2022. nov. 28. 13:58
1/7 anonim válasza:
Adj neki tápszert.
2022. nov. 28. 14:06
2/7 anonim válasza:
Mindenképpen jelezd a védőnőnek/gyerekorvosnak az igényedet! Szerintem erre jár.
2022. nov. 28. 14:07
3/7 A kérdező kommentje:
Most tápszert kap persze, nyilván ha nincs tejem, akkor azt adok, csak szeretném anyatejjel táplálni. Szerdán megyünk elsőnek a gyerekovoshoz, mindenképp megkérdezem
2022. nov. 28. 14:11
4/7 anonim válasza:
Ugyan így voltam mármint vért kaptam, rengeteget vesztettem, 3 napig nem is láttam.
Tápszeres lett.
Nekem egy más nőtől származó (hiába bevizsgált) anyatej bizarr. A tápszerrel sem érte semmi hátrány. Kitartóan próbálkoztam, ejjel nappal mellre tettem, nekem beindult a tejem, fokozatosan hagytuk el a tápszert.
2022. nov. 28. 14:14
5/7 A kérdező kommentje:
Kórházba is anyatejet kapott, ott lehetett választani, hogy mivel pótolják. Nekem így, hogy be van vizsgálva nem bizarr annyira, nagyobb esélyt látok arról átszoktatni saját cicire, mint tápszerről.
Igen én is kaptam vért, 6 egységet, plusz vérplazmát :(
2022. nov. 28. 14:37
6/7 anonim válasza:
Nálunk nem kellett ennyire erős indok sem, amikor a lányom született. Elmondtam, hogy nincs tejem, vagyis csak minimális, napi 1 evésre elég, vagy annyira se. És bármit csináltam, nem is lett több. És kaptunk anyatejet.
Meg kell kérdezni a gyerekorvost.
2022. nov. 28. 14:50
7/7 anonim válasza:
Ne stresszej ezen szoptatáson mert az is árthat tejtermelődésnek. ha tápszeres akkor tápszeres.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!