Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor szülted a 2.gyermeked?...

Mikor szülted a 2.gyermeked? Szerinted hogy jobb, ìgy visszagondolva?

Figyelt kérdés
Edzèsre járok hetente, tegnap beszèlgettem a nőkkel edzès után kint, szòba jött a gyerekvállalás. Èn 31 leszek, ők már 40 plusszosak, de fiatalosak. Mindenki "lehurrogott", hogy a 2 èvesem mellè mèg nem vagyunk rajta a tesò tèmán ès fog.gátlòt szedek. Az az igazság, hogy egy tünemèny a fiam, jòl kezelhető, szerintem az ovi is tök jò lesz, már jòl eszik, alszik, bilizik is, tènyleg nem panaszkodom egy kis dacosság van, fogzik, de kezelhető, terelhető egyelőre. Melòban már nagyon várnak, de sugárveszèlyes helyen dolgozom (rákos betegek kezelèse), bár ez nem zárja ki a pròbálkozást, a fiammal is melòztam ugyanitt+repültem rengeteget akkoriban, semmi baja sem lett, de azèrt ezt is figyelembe kell vennem, hogy minimális szòrt sugár van a PC előtt is. Èn úgy gondoltam visszamegyek 1-2 èvre dolgozni, hiányzik is már a társaság, hogy jobban keressek, de szerintük ez nagyon nem jò, "sorozatban" kell csinálni, szülni, nem kizökkenni. Jövőre szeptemberben lenne esedèkes az òvoda, ha szobatiszta lesz, bevennèk, èn meg mennèk vissza melòzni, amint 3 èves lesz. Külön szobába is szeretnènk addig rakni, ha mèg egy kistesò is bejönne a kèpbe nem tudom hogy bìrna el ennyi változást a kisfiam. Ismerősöktől, akik 2 èvre vállaltak másodikat csak a rosszat hallom, a nagy kifordul magábòl, bántja a kicsit, kezelhetetlen, az anyukák idegesek, kialvatlanok. Èn olyan 4-5 èv külömbsègre gondoltam. Az, hogy nem játszanak majd el engem nem zavarna, de azèrt megmondom őszintèn összevarodtam. Ráadásul a fèrjemnek here visszèrt diagnosztizáltak nemrèg az egyik oldalon, elèg nagy,a doki szerint nem kizárt, hogy a tesò nem fog összejönni hamar, sőt, operálás is szüksèges lehet, ha nem jönne össze spermavizsgálatra kell mennie. A kisfiunk elsőre összejött. Fèrjem rengeteget dolgozik, 5 től este 6-ig nem is látjuk hètköznap, szòval nem tudom hogy birkòznèk meg ezzel, el sem tudom kèpzelni 2 kicsivel, egyedül. Ki mit tenne, tanácsolna?
2022. nov. 9. 13:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Én 4-5 évesen, amikor már relatíve mindent lehet normálisan csinálni egy gyerekkel, nem mennék vissza a startmezőre. Nekem az első 1,5-2 év nagyon nehéz volt. Így ha akarnék tesót, akkor most 2 év körül. Plusz már nem is 2 év lesz köztük, hanem majd' 3.

Köztem és az öcsém között majdnem 5 év van. Nem volt ideális. Vele mindig többet foglalkoztak, mert ő volt a kicsi, én meg intéztem egyedül.

Férjem gyerekei között is 4,5 év van. Azt látom, hogy mikor az egyikkel végre letudtál egy nehezebb időszakot, problémát. A másik még csak akkor kerül bele. Én ezt nem igényelném. De lehet, hogy valakinek meg ez jó.

2022. nov. 9. 13:50
 2/9 anonim ***** válasza:
46%

Majdnem 9 év van a kettő között, mondjuk nem mi akartuk így hanem így alakult, Ő maradt velük 9 év után.

Jobb lett volna a kisebb korkülönbség, amikor még benne voltunk mindenben. Most elölről kezdtük. Ennek is megvan a maga pozitív oldala, de szerintem nehezebb. A nagy gyerekkel tanulni kell folyton, a kicsi sír, vele is foglalkozni kell, zavarja a kicsi a nagyot ha épp nyűgös nap van. Nem egyszerű.

2022. nov. 9. 13:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem bántam h vártunk 4 évet hogy másik gyerekünk is legyen.

Ő már ügyes, nagytesó. Sok mindenben önálló volt akkor.

Mivel ikreim vannak így elmondhatom hogy 3 évesek lassan és kb 3 percet játszanak el együtt. A többiben vitatkoznak. Szóval amiatt ne aggódj h nem lesznek egymás pajtásai a nagyobb korkülömbég miatt.

A nagylányom sokkal jobban eljátszik velük, mint ők egymással.

Örültem h egy nehéz időszak után (a lányom nehéz eset volt) egy kicsit dolgozhattam megint.

2022. nov. 9. 13:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Én azt tanácsolom, hogy úgy csináld, ahogy nektek jó és ahogy te/ti szeretnétek, ne hallgass az edzős nőcikre. Egyrészt mert semmi közük hozzá, másrészt meg mert a te életed neked kell úgy élned, ahogyan az számodra komfortos.

Tapasztalatot nem tudok még mondani, mert még nem született meg a kicsi nálunk (1-2 hét múlva talán :) ), de a babavárás alatt én személy szerint némileg elbizonytalanodtam, hogy jó döntés volt-e a kis korkülönbséget választani. Hosszú távon remélem jó lesz, de így most..? Iszonyú kimerítő, pedig a baba még itt sincs. 2 éves nálunk is a nagy, egy tündér, imádnivaló, de még nagyon érzékeny korban van, és félek tőle, hogy mit vált ki belőle majd a kistestvér érkezése. Az, hogy mesét olvasunk neki erről, nem hiszem, hogy olyan jelentős felkészülés, bár többet ugye nem nagyon tudunk tenni, még nem érti meg, hogy ez a gyakorlatban hogy fog kinézni és mivel jár majd. Viszont azt meg határozottan jó dolognak tartom, hogy majd később, amikor a kicsi is nagyobb lesz, ugyanolyan programok fogják őket érdekelni, nem kell kétfelé szaladni mindig, kb egy időben lehet velük menni majd vidámparkba meg ilyen-olyan eseményekre, nem az lesz, hogy az egyik 3 évesen még totál mást akar, mint a 8 éves iskolás, ahol az egyik simán csinálna valamit, amit a másik nem tud még/már, vagy már unja, vagy még nem érti vagy ilyenek, érted.

Szerintem mindegyik döntés teljesen valid, mindegyiknek van jó és rossz oldala is. Én örülök neki, hogy hamar "letudom" a babázást, más meg gondolni se tud rá, hogy nem pihen egy kicsit. Mondjuk én visszamentem dolgozni a nagyobbik 1 éves korában, szóval mondjuk azt, hogy volt "szünet" a csak babázós időszakban, mert nekem is sok lett volna a két gyerek egymás után mindenféle megszakítás nélkül, de ez megint más kérdés, és annyira ezt az utóbbi 1 évet nem nevezném pihentetőnek, amikor ilyen kicsi gyerek+munka is van :D De én ezt választottam, mert ilyen-olyan okokból nekünk ez volt a megfelelő döntés. Mindenki életútja más, és nem szabad hagyni, hogy kívülállók beleszóljanak a tiédbe, mert bármit csinálsz, bárhogy döntesz, sosem fogsz tudni mindenkinek megfelelni, valakinek mindig lesz baja azzal, amit éppen aktuálisan szeretnél. A saját és a családod érdekeit, véleményét kell figyelembe venned, senki másét.

2022. nov. 9. 14:03
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Én 37 vagyok és 36 évesen szültem,oviig várhatok max,de igenis kell egy kis idő a 2 gyerek között. Hiányzik a munka
2022. nov. 9. 14:41
 6/9 anonim ***** válasza:
30 évesen az elsőt, 32 évesen a másodikat. Összesen 2 év 8 hónap korkülönbség van köztük(kisebbet akartam, de így sikerült). Én nem bántam meg, igaz az első év brutál volt, de azóta nagyon jó. Rövid részmunkaidőben visszamentem dolgozni is, de nem lett volna muszáj, az is jó hogy egyben "letudtam" az otthonlévős időszakot. Tudnak együtt is és külön is játszani és annak ellenére, hogy van saját szobájuk mégis közös szobában alszanak még (ők akarják így). Én nem akartam nagy korkülönbséget, a férjem és a legfiatalabb nagytestvére között 10 év van. Ő volt a kolonc a nagytesók nyakán. Legjobb barátnőm öccse 7 évvel fiatalabb nála, egy brutál kisördög volt, alig bírta elviselni. Persze a szülők vállalnak maguknak még egy gyereket, mégis mindig mindenhol az ennyivel idősebb nagytesó lesz a bébiszitter. Az én tesóm 1,5 évvel fiatalabb mint én, mi nagyon jó tesók vagyunk a mai napig is.
2022. nov. 9. 16:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg úgy terveztük, hogy kb 6 év lesz a két gyerek közt, végül több, mint 8 lett. Én nem vállaltam volna kis korkülönbséggel két gyereket, egy örökmozgó kétéves mellett egy csecsemő nekem kiborító lett volna. Sokkal jobb volt így, a két gyerek közt dolgoztam, nem estem ki egyszerre annyi időre, amikor pedig a kicsi megszületett, a nagy már jóval önállóbb volt, nem kellett már fürdetni, popsit törölni, öltöztetni, ez azért lényegesen nagy könnyebbség.
2022. nov. 9. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Én 24 évesen az eslőt, majd 28 évesen a másodikat. Majdnem 4 év van köztük. Nekem kellett ez. Kellett, hogy önállóbb legyen a nagy, mert két picúrral megbolondultam volna.
2022. nov. 10. 01:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen a tapasztalatitokat, nagyon hasznosak voltak. Termèszetesen a saját vèlemènyünk a mèrvadò, de azèrt sokszor a sok "okosság" is elgondolkodtat, meghallgatom a máaik oldalt is. Igazatok lehet, úgy èrzem nekem sem fèrne bele most egy kisbaba, és is úgy kèpzeltem inkább el, hogy már nagy bátyò legyen a kisfiam, aki már szobatiszta ovis, önállòan öltözik, nem önveszèlyes. Èn azt hiszem kifejezetten èlveznèm egy kis munka után újra a babázást, változatosságot hozna újra az èletünkbe, de meglátjuk, egyelőre èlvezem az itthonlètet a kisfiammal :)
2022. nov. 10. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!