A Lili névnek milyen változatai vannak?
Nem tudom, számít-e ez valamit, de Liliként én mindig elképesztően örültem, hogy nem Liliána vagy hasonló nevem van. Nekem sosem tetszettek az ilyen összevont vagy "túlképzett" nevek, de ez persze tök egyéni. Ha a mindennapokban Lilinek akarjátok hívni a kislányotokat, akkor szerintem inkább keressetek egy szépen csengő második nevet, mert úgyis mindig Lili lesz, nem pedig Liliána vagy Lilibet vagy akármi.
Hogy véleményt is mondjak a kettes által felsorolt nevekről (nem teljesen elfogulatlanul, persze):
Lilia: ez amúgy egész jó lenne, de szerintem elég szokatlan Magyarországon, és folyton javítgatni kellene majd az embereket, ha elrontják.
Lilien/Liliána: sosem tetszettek. Nagy ritkán valaki azt hiszi, hogy ez a nevem, és mindig kiakadok, nem tehetek róla. :)
Lilian, Lilián: ezek majdhogynem férfiasnak tűnnek számomra. Valamelyik nyelven (talán franciául) azt hiszem, férfinév a Lilian. Amúgy meg túlságosan emlékeztetnek az előzőkre.
Lilianna/Lilibell/Lilibella: ezektől rosszul vagyok, Lilitől függetlenül. Tudom, hogy manapság trendik az ilyen nevek, de nem bírom felfogni, mi a jó az Annaregina, Emmaróza és Hannaléna nevekben (igen, mind létezik). Külön névként teljesen vállalhatóak lennének, de mi a fenéért kell egybeírni őket? Ugyanúgy a harmadik Hanna lesz a gyerek az ovis csoportban, senkit nem fog érdekelni, hogy milyen név van a születési anyakönyvi kivonatára írva, ettől nem lesz különlegesebb.
Lilibet: az Elizabeth becézéseként aranyos lenne, de teljes névnek nekem nagyon fura, kicsit még Harry és Meghan esetében is, pedig nekik egész jó okuk volt rá. :)
Sándor Lili, Kovács Lili, Kis Lili ... :P :) :) :)
Lilla,Liliána, Lilianna, Julilla, Liana, stb.
De pl van MTA összes név, ott fel vannak sorolva. :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!