Ezek emberi nevek, vagy inkább állatnevek?
Van két kutyám, Tira (Tiramisu) és Mici (előző helyén Macinak hívták őt is meg a tesóját is).
Nem nagyon hallottam még eseket a neveket, esetleg a Micit macskának.
Aztán azóta már 3 Tira nevű emberről is tudok, egyikük Tíra, hosszú í-vel. Az utcánkban pedig született egy Mici nevű kislány.
A Tira még egészen elmenne egy női névnek, na de a Mici, szerintem hatalmas kitolás a gyerekkel.
Ti ismertek ilyen nevű embereket? Adnátok a gyereketeknek? Szerintetek inkább embernek való nevek, vagy inkább állatnak?
Egyiknek sem adnám.
Mici régi női név
Erdélyi Mici valamikor 1900-as évek elején született.
Mióta Ördög Nóráék lánya vagy 10 ève megszületett, azóta felkapták..
Érdekes, hogy emberi nevek. Soha nem hallottam őket előtte, nem gondoltam, hogy tényleg anyakönyvezhető nevek lennének.
Meg a mi esetünkben totál nem emberi névként lettek adva a kutyáimnak.
Tiránál sokat agyaltam a nevén, neten kutakodtam, és sok kaja meg süti nevet találtam. Viccből gondoltam ha már mondjuk Zserbó, akkor ennyi erővel lehetne Tiramisu, aztán ez végül megtetszett, mert hasonló színe is van. Ennek a becézése a Tira.
Micinél meg szinte adott volt a neve, ahova bedobták őket, ott Macinak hívták őt is, meg a tesóját is. Maci ott maradt a másik helyen, a neve is maradt, ő kan. De Micinek valami más nevet akartam, viszont a Macira már hallgatott, ezért nem akartam sokat változtatni, csak kicsit "csajosabb" lett, ezért Mici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!