Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek emberi nevek, vagy...

Ezek emberi nevek, vagy inkább állatnevek?

Figyelt kérdés

Van két kutyám, Tira (Tiramisu) és Mici (előző helyén Macinak hívták őt is meg a tesóját is).

Nem nagyon hallottam még eseket a neveket, esetleg a Micit macskának.

Aztán azóta már 3 Tira nevű emberről is tudok, egyikük Tíra, hosszú í-vel. Az utcánkban pedig született egy Mici nevű kislány.

A Tira még egészen elmenne egy női névnek, na de a Mici, szerintem hatalmas kitolás a gyerekkel.

Ti ismertek ilyen nevű embereket? Adnátok a gyereketeknek? Szerintetek inkább embernek való nevek, vagy inkább állatnak?

2022. okt. 31. 07:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Egyiknek sem adnám.

Mici régi női név

Erdélyi Mici valamikor 1900-as évek elején született.

Mióta Ördög Nóráék lánya vagy 10 ève megszületett, azóta felkapták..

2022. okt. 31. 07:29
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem adnám de sosem foglalkoztatott, hogy ki milyen nevet ad a gyerekének. Egyéni döntés,a saját dolgommal foglalkozom.
2022. okt. 31. 07:29
 3/13 A kérdező kommentje:
Na Ördög Nóráék lányát sem tudtam, hogy így hívják. Azt sem tudtam van-e lányuk, látszik, hogy nem követek ilyeneket.
2022. okt. 31. 07:42
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Emberi nevek. Manapság szokás az állatoknak emberi neveket adni, aztán azzal jönni, hogy az kutya/macska név.
2022. okt. 31. 07:45
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Emberi nevek, olyannyira, hogy a Micinek még külföldi formája is van: Mitzi. A Tira ugyanez. Emberek kezdték állatoknak adni, de eredetileg nem nekik lettek kitalálva.
2022. okt. 31. 09:16
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
A Mici egy mackónév :D
2022. okt. 31. 09:33
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
lol nekem az egyik becenevem Mici(ke)
2022. okt. 31. 09:36
 8/13 anonim ***** válasza:
51%
állatnév. De nem gond, a sok Liza, Lia Lili mellett elmegy :-D
2022. okt. 31. 11:46
 9/13 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy emberi nevek. Soha nem hallottam őket előtte, nem gondoltam, hogy tényleg anyakönyvezhető nevek lennének.

Meg a mi esetünkben totál nem emberi névként lettek adva a kutyáimnak.

Tiránál sokat agyaltam a nevén, neten kutakodtam, és sok kaja meg süti nevet találtam. Viccből gondoltam ha már mondjuk Zserbó, akkor ennyi erővel lehetne Tiramisu, aztán ez végül megtetszett, mert hasonló színe is van. Ennek a becézése a Tira.

Micinél meg szinte adott volt a neve, ahova bedobták őket, ott Macinak hívták őt is, meg a tesóját is. Maci ott maradt a másik helyen, a neve is maradt, ő kan. De Micinek valami más nevet akartam, viszont a Macira már hallgatott, ezért nem akartam sokat változtatni, csak kicsit "csajosabb" lett, ezért Mici.

2022. okt. 31. 12:26
 10/13 anonim ***** válasza:
96%
A Mici eredetileg a Mária becézése volt, később önállósult, mint adható név. Kutya név mondjuk a Tappancs vagy a Buksi. De ma már senki nem ilyen neveket ad a kutyáinak, hanem emberi beceneveket. Aztán meg ugye jön a mi volt előbb a tyúk vagy a tojás dilemma.
2022. okt. 31. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!