Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meg szoktad enni az édességek...

Meg szoktad enni az édességek egy részét, amiket a gyerekeid kaptak?

Figyelt kérdés
Mennyit adsz nekik belőle?
2022. okt. 29. 18:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
76%

#17 felénk nem minősül lopàsnak abból enni, ami a hàztartàsban megtalàlható.

Amúgy látom magam előtt, hogy komolyan megkérdezem a 1,5 éves totyogóm, hogy ehetek-e abból ami az övé. A kukót is csak úgy alapból nyomja a szàmba, akkor a csoki szerinted mennyire érdekli? Vagy úgy bàrmi. Köpd màr ki a karódat ami belédszorult.

2022. okt. 30. 07:28
 22/34 anonim ***** válasza:
13%

22!

Értem. Tehát ha te kaptál mondjuk egy kimondottan drága bonbont, amit nagyon szeretsz, de te magadnak nem vennéd meg, akkor nem probléma, ha arra mész haza egyik nap, hogy a férjed felbontotta és megértését az összeset.

Igen, másfél évest már meg lehet tanítani arra, hogy ha kap valamit, az az övé és azt meg lehet osztani mással is. Vagy te soha nem törtél le neki le egy darabot mondjuk a kiflibol, amit ettel?

2022. okt. 30. 07:33
 23/34 A kérdező kommentje:
En spec nem ertek egyet azzal, hogy ennyi cukrot meg csokit egyenek, ugyhogy “kocsog” modon visszaelek eletkorbeli folenyemmel, es megeszem a nagyreszet, de olyan is volt, hogy kidobtam vagy a gyereknek elmagyaraztam, es o dobta ki. Nem szeretnem, hogy ok is cukorbetegek meg inzulinrezisztensek legyenek, ahogy a csalad fele.
2022. okt. 30. 07:46
 24/34 anonim ***** válasza:
68%
Az nem opció, hogy beszélsz az ajandekozoval, hogy legközelebb inkább gyumolcsot/konyvet/akarmit hozzon édesség helyett?
2022. okt. 30. 07:47
 25/34 anonim ***** válasza:
65%

#23 ez egy igen ostoba hasonlat, mivel a 1,5 évesemnek nincsennek ilyen gondolatai, hogy az az étel ami drága volt, de nagyon szeretem, és ritkàn van itthon, így esélye sincs semmi ilyesmit érezni. Ő azt eszi ami itthon van. De tudom csoda mami csoda babuja màr érti, tudja, neked mondani se kell 🤦

Ja és nem nem érti ha valami az övé, mint irtam a kukot is tömi a számba ha nem is kérem hiàba neki vettem, hiaba mondom is neki, hogy övé. Nem érdekli még az ilyesmi. Ő nem csoda mami csodababuja tudod.

2022. okt. 30. 08:07
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
23, nem, nálunk pl ez sem baj.
2022. okt. 30. 09:02
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

26!

Gyakorold az értő olvasast, sokat segíthet. Egy szóval nem írtam olyat, hogy a másfél évesnek kellene tisztában lennie a dolgok árával. A példa konkrétan erre a mondatodra vonatkozott; "felénk nem minősül lopàsnak abból enni, ami a hàztartàsban megtalàlható."

2022. okt. 30. 09:04
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

27!

Szuper. Örülök, hogy nálatok nem. Átlag embernél azért igen. Átlag ember nem nyúl ahhoz, ami a másiké.

2022. okt. 30. 09:05
 29/34 anonim ***** válasza:
72%
#28, mi bajod? Most fejtettem ki mi a különbseg az kozott ha egy felnőtt vagy egy nagyon kicsi gyerek csokijàt eszed meg. Ne gyere màr a szövegértéssel mikor teljesen egyértelmű hogy azt se tudod mi az. Felnőtt emberek csokijat is csaj te keverted ide.
2022. okt. 30. 09:11
 30/34 anonim ***** válasza:
0%

30!

Meg mindig ez a mondatod, amire reagaltam: " felénk nem minősül lopàsnak abból enni, ami a hàztartàsban megtalàlható."

Amúgy ezek szerint nálad csak akkor számít valami lopasnak, ha felnőttől veszik el? Mi pontosan a korhatar? 18 ev?

2022. okt. 30. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!