Baba mint keresztnév?

Figyelt kérdés
Biztos ti is ismertek olyan embert/embereket, akiknek Baba a beceneve. Szerintem nagyon aranyos, és olyat is ismertem, aki orvos volt és így becézték. Szerintetek önálló névként nem állná meg a helyét? Most nem anyakönyveztethető. Vagy legyen "normál" neve pl. Babett és Babának becézzük?
2022. okt. 18. 17:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem is fogják engedélyezni, mert szinte biztos, hogy már más is megpróbálta.

Régi ifjúsági regényekben is említenek Baba becenevű nőket, de nem tudom, melyik keresztnevet becézték így.

2022. okt. 18. 17:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy most aranyosnak tűnik ez a név, de gondold meg, hogy felnő a kislányod, és felnőttként is úgy fogják hívni, hogy Baba. Szerinted vennék őt komolyan?
2022. okt. 18. 18:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk bemutatkozásnál elég nevetséges egy "Üdvözlöm! Kiss Baba"

Még mások mondják h Hanna baba, meg Liza baba addig ő Baba baba

Nekem már a Babett is olyan furcsa felnőttnek. Na meg a babetta jut az eszembe 😅

2022. okt. 18. 18:37
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

Mondjuk annyi létjogosultsága a Babának is lenne, mint a férfinevek közt a Manónak (tudom, hogy eredetileg az Emánuel rövidülése, de akkor is).

Kiss Manó, Nagy Manó... 😄 Sonnenstein Manó

2022. okt. 18. 18:40
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Babit hallottam csak, de az is becenev. Azert ne haragudj a lof@sznak is van vege.
2022. okt. 18. 19:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is Babit ismerek, 2t is, azt hiszem az egyik Gizella ma másik meg Barbara.

Ott ugye az a helyzet hogy mindenki Babinak, Babi néninek hivja őket de azért az orvosi rendelőjén dr. Valamilyen Normális Név szerepel, nem pedig Dr. Valamilyen Baba.... Agyrém egyszerűen.

Úgy nevezed ahogy akarod és úgy becézed ahogy akarod, de basszus, ne forgassa már mindenki a szemét, amikor szerencsétlennek majd be kell mutatkoznia.

Képzeljük el azt a szituációt, hogy neked kell bemenni a kormányablak a úgy hogy Kiss Baba vagy és 40 éves és mondjunk reklamálni mész, vagy a gazszolgáltatónal.

2022. okt. 18. 19:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én Erzsébetet ismerek, akit Babinak becéznek.
2022. okt. 18. 19:55
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatomon az óvónőnek ez volt a neve, szerintem borzasztó volt, Baba nénizték. Nekem a Babett nagyin tetszik
2022. okt. 18. 21:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Nagyon
2022. okt. 18. 21:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem aranyos,ha egy felnőttnek Baba a beceneve..
2022. okt. 18. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!