Miből adjak neki inni?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák, azzal kapcsolatban kérném a segítségeteket, hogy nálatok milyen itató vált be.

Már egy hónapja elkezdtük a hozzátáplálást, ezért evés után mindig kínálom a gyermekemet vízzel, de nem tudja használni a cumisüveget. Mit ajánlatok, mivel próbálkozzak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. okt. 10. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Én mind a 2 gyerekemmel 4 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást, havonta 1 étkezést váltottunk ki. Az elején egyáltalán nem ittak, hiába próbáltam bármiből. Kiskanál, felespohár, itatópohár, csőröspohár, cumisüveg. Utána jöttek a tippek, ne vizet, hanem teát, ne hidegen hanem langyosan... semmi nem jőtt be. Próbálkoztam, de folyamat elutasítottak. Végül mind a 2 8 hónapis kora körül kezdett el inni, cumisüvegből. Nekünk a doki is és a védőnő is, hogy próbálkizni kell, de erre is meg kell érniük. Az elején ott az anyatej/tápszer, nem kell rástresszelni, kapnak elég folyadékot.
2022. okt. 10. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is ajánld fel mindig, de meg kell rá érnie. Enyém kb 7 honaposan kapott csőrös poharat, rögtön ivott belőle de ő enni is rögtön úgy evett, mint aki még sosem.

Egyébként a 360 fokos pohárból is ivitz, szivoszalasbol is, mindegyik bevált aztán szépen pohárból mikor arra is megérett.

2022. okt. 10. 17:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Elég nagy a lyuk a cumisüveg cumiján?
2022. okt. 10. 17:54
 4/8 anonim ***** válasza:
31%
Pohár? Az én fiam kicsi üveg kávés pohárból tanult inni. Először csak pár kortyot fogadott el, de 9 hónaposan már ügyesen fogta és nem kellett csőrös pohár meg ilyen hülyeségek akiről aztán lehet leszokatni
2022. okt. 10. 19:48
 5/8 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk is a kis kávespohár jellegű pohár vált be, cumisüveg, csőrös pohár kimaradtak az életéből
2022. okt. 10. 20:02
 6/8 anonim ***** válasza:
94%
Kis feles pohárból adtam vizet az elején, mikor már ő akarta kapott csőröset.
2022. okt. 10. 20:05
 7/8 anonim ***** válasza:
42%
Nem viccelek: hogy mibol erdemes itatni a gyereket, a fogorvostol kerdezzetek meg. A csorospohar amugy a leheto legrosszabb valasztas.
2022. okt. 10. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, előtte nem volt dolga cumisüveggel, ezért a védőnő azt javasolta, hogy próbáljuk meg egyből pohárból (vastag, kifele hajló falú régi kávéspohár) és sima forralt vízzel. Ha működik, megússzuk az átszoktatást, ha nem, még mindig jöhet a cumi vagy más. Elég sokat szopott és gyümölcsökkel kezdett, úgyhogy a folyadékbevitel miatt nem kellett stresszelni. Eleinte csak pár kortyot ivott belőle, aztán amikor jöttek a szárazabb ételek, akkor már többet.
2022. okt. 11. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!