Egy férfit hogy lehet felkészíteni a gyerekvállalásra? Mit tegyek/mondjak?
Párom egy ideje egyre gyakrabban felhozza a babatémát, vagy hogy "mi lenne, ha...". Ami azért is furcsa, mert 48 éves, korábban sosem akart családot, gyerekeket. Mikor megismerkedtünk, akkor is azt mondta, hogy ő a tipikus agglegény mintapéldája, a munkájának, karrierjének él és annak, hogy szabadidejében élvezze az életet. Voltak kapcsolatai, hosszabbak is, de elmondása szerint sosem érezte a vágyat arra, hogy gyereke legyen. Én ezt annak is betudom, hogy igazi családja sosem volt, a szülei is hasonlóan munkamániásak voltak egész életükben, nem voltak testvérei, nagyszülei vagy más rokonai. Mellé pedig ott volt az is, hogy az anyjával nagyon rossz kapcsolata volt, elmondása szerint az anyja egész gyerekkorában azt éreztette vele, hogy utálja és csak problémát jelent neki... Emiatt is van az, hogy a tanulásba, munkába menekült, sikeres akart lenni és a mai napig vágyik az elismerésre.
Az az igazság, hogy én fiatalabb vagyok nála, 25 éves. Nálam ez a gyerektéma olyasmi, hogy elvagyok a barátnőim babáival, de utána azért örülök a csendnek, meg hogy nem kell 120%-kal figyelnem valakire... Olvasgattam itt a kategóriában mostanában, mielőtt vettem a bátorságot a kérdésemhez. És azt érzem, hogy én a "kényelmesebb anyuka" kategóriába esnék, aki nem érzi, hogy 0-24 a babával kéne lennie, simán vihetnék nagyszülők, barátnők is sétálni, később játszani. Vagy pl. a fizetett segítségekkel is úgy vagyok, hogy nem szükséges rossz, hanem egy nagyon jó lehetőség, hogy pár teendő lekerüljön a vállunkról. Viszont még ezek mellett is azt érzem, hogy egy saját gyerek hatalmas felelősség és még úgy is sok lemondással jár, ha vannak nagyszülők, bébiszitter. Ezért vagyok bizonytalan... A párom azt mondja, hogy 50 felett nem akarna már gyereket. Szóval ez így most elég aktuális nálunk.
Nem tudom, hogyan láthatná, hogy egy kisbabával nehéz minden helyzetben. Mert pl. tegnap is itt voltak a legjobb barátnőm ikrei, 4 éves lányok. Szólt a tv-ben a zene, ugráltak, táncoltak, előtte sütöttünk is, úgyhogy a konyha is szaladt. Hazajött a párom, benézett a nappaliba, aztán ő közölte is, hogy megy el itthonról inkább futni, majd szóljak, ha csend lesz. Ebből és a hasonló dolgokból gondolom azt is, hogy talán nem is akarna igazán gyereket, csak előjött nála az öregedéstől való félelem/kapuzárási pánik.
Jól érzed 😅
A leírásod alapján a párod kb azért akarna gyereket, h elmondhassa h "ilyenem is van"
Nem mellesleg úgy tűnik te sem érzel igazi késztetést jelen pillanatban a gyerekvállalásra.
Gondolnod kell arra is h ha most lesz egy gyereketek, és a párod rájön h neki mégsem tetszik ez, boldogulsz e egyedül egy babával?
Nyilván értem én h 50 felett nem akar gyereket, de te meg most nem állsz még készen rá
Figyi, ha nem akart volna gyermeket, akkor nem teged egy 25 eves not valaszt maga melle, hanem pl egy 45 evest, akinek mar van 2-3 és nem kell neki.
Szeretne a gyermeket szerintem.
En 26 eves vagyok, 20 hetes és nem bantam meg.
Jobb fiatalabban szulnod, mint 40 evesen majd.:)
Ezerszer gondold meg ezt a dolgot, mert pont ettől a pasitól fogod megkapni a legnagyobb szíven döféseket,pl -hogy ugyanolyan "selejt" anya vagy mint az övé volt,mert bébiszittert hívsz,és "lepattintod" a gyereket.
Nem akar igazából gyereket, csak kapuzárási pánikja van.
A gyerekezés első 5 éve,extra kőkemény 0-24-es meló,aztán pici szünet,és jön a kamaszkor, ez már nem 0-24,de kökemény.
Csak akkor legyen gyereked, ha te is szeretnéd, és nem azért, mert a férjed úgy érzi, kifutott az időből. Mindenesetre ezt vele kell megbeszélned, idegenek véleménye nem mérvadó.
N
Most férjed vagy parod?
Ha férjed, akkor ezt már esküvő előtt el kellett volna dönteni, hogy akartok-e egyáltalán, ha akartok, akkor mikor...
Ekkora korkülönbségnél óriási hülyeség úgy házasodni, hogy ezeket nem tisztáztátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!