Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csinálnál, ha gyereked...

Mit csinálnál, ha gyereked este 10-11 körül közölné, hogy holnap témazárót írnak egy nehéz tantárgyból?

Figyelt kérdés

2022. okt. 5. 14:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%

Hányadikas?

Ha témazáró van, akkor már valószínűleg felső tagozatos. Megmondanám neki, hogy azt csinál, amit akar. Ha akar, fent maradhat, ha akar aludhat. Ő cseszte el a délutánját mással, ő fogja holnap a következményeit is viselni.

2022. okt. 5. 15:34
 12/31 anonim ***** válasza:
83%
Egyszer nálam van jófej kártya. Tehát ha olyanok a körülmények, akkor lennék cinkos. Van olyan szituáció, amikor többet segít, ha kisegítem, mintha rácsukom azt ajtót egy"így jártál"-lal.
2022. okt. 5. 15:50
 13/31 anonim ***** válasza:
33%

12-es, ilyet itt nem szabad leírni.

Ha nem izmozol a gyerekkel, nem érezteted, hogy te aztán mennyivel felsőbbrendű vagy nála, akkor biztos semmi nem lesz a gyerekedből!:D

2022. okt. 5. 15:52
 14/31 anonim ***** válasza:
6%

Ja én azt hittem az a 2 verzió van, hogy aludni megy vagy tanul hajnalig...

Komolyan ott tartunk, hogyha a gyerek nem figyel oda, elszórakozza a délutánját, akkor valamiben felmerül az a a lehetőség, hogy szülői igazolással/kamu betegséggel kimenti a gyereket?

Ne már emberek... Ezért tart ott a mai társadalom ahol, komolyan azt tanítjuk a gyereknek, hogyha valamit elszúr, ellébecol majd anya elintézi kiskapukkal, hazugsággal?

Ezért nincs egyáltalán felelősség érzetük...

2022. okt. 5. 16:26
 15/31 anonim ***** válasza:
77%

Mondtam, vagy mondtam?:D

Igen, szerintem nem probléma, ha segítünk a gyereknek NÉHA.

Tehát ha ez először fordul elő, és amúgy egy szorgalmas, jó tanuló gyerek.

Felnőttként is van, hogy elfeledkezünk valamiről, kimegy a fejünkből.

Én mindig úgy állok az ilyesmihez, hogy mi vagyunk a probléma ellen családilag, nem pedig úgy, hogy van a probléma és mi egymás ellen mellette. Segítek a gyerekemnek, nem pedig úgy állok hozzá, hogy jól móresre tanítom.

2022. okt. 5. 16:28
 16/31 anonim ***** válasza:
40%
Ha szorgalmas, jó tanuló a gyerek, akkor nem probléma, ha egyszer becsúszik egy rosszabb jegy.
2022. okt. 5. 17:01
 17/31 anonim ***** válasza:
79%

De miért szenvedjen utána a javításával?

Csak egy plusz stresszfaktor, nem több. Nem egy általános iskolás, vagy gimis tz határozza meg, később milyen felnőtt lesz belőle.

2022. okt. 5. 17:03
 18/31 anonim ***** válasza:
18%
De nem is az, hogy milyen jegyet kap rá.
2022. okt. 5. 17:06
 19/31 anonim ***** válasza:
92%

"Komolyan ott tartunk, hogyha a gyerek nem figyel oda, elszórakozza a délutánját, akkor valamiben felmerül az a a lehetőség, hogy szülői igazolással/kamu betegséggel kimenti a gyereket?"

Anyám pl. annyira rá volt görcsölve, hogy jó jegyeink legyenek, hogy a bátyám, aki kitűnő tanuló volt, maradt nem egyszer otthon szülői igazolással azért, mert hátha nem ötöst írt volna másnap a suliban. Mondjuk nála nem lehetett mondani, hogy eljátszotta az időt, épp hogy betegesen sokat tanult, mert nehezen fogott az agya.

Mondjuk ennek nem lett jó vége, mert 0 szociális élete nem volt neki, nem is vitte sokra.

2022. okt. 5. 17:12
 20/31 anonim ***** válasza:
62%
Hát, ha szorgalmas, jo tanulo a gyerek, akkor eleve folyamatosan tanulja az anyagot, ergo nincs mitől félnie
2022. okt. 5. 17:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!