Mit csinálnál, ha gyereked este 10-11 körül közölné, hogy holnap témazárót írnak egy nehéz tantárgyból?
Hányadikas?
Ha témazáró van, akkor már valószínűleg felső tagozatos. Megmondanám neki, hogy azt csinál, amit akar. Ha akar, fent maradhat, ha akar aludhat. Ő cseszte el a délutánját mással, ő fogja holnap a következményeit is viselni.
12-es, ilyet itt nem szabad leírni.
Ha nem izmozol a gyerekkel, nem érezteted, hogy te aztán mennyivel felsőbbrendű vagy nála, akkor biztos semmi nem lesz a gyerekedből!:D
Ja én azt hittem az a 2 verzió van, hogy aludni megy vagy tanul hajnalig...
Komolyan ott tartunk, hogyha a gyerek nem figyel oda, elszórakozza a délutánját, akkor valamiben felmerül az a a lehetőség, hogy szülői igazolással/kamu betegséggel kimenti a gyereket?
Ne már emberek... Ezért tart ott a mai társadalom ahol, komolyan azt tanítjuk a gyereknek, hogyha valamit elszúr, ellébecol majd anya elintézi kiskapukkal, hazugsággal?
Ezért nincs egyáltalán felelősség érzetük...
Mondtam, vagy mondtam?:D
Igen, szerintem nem probléma, ha segítünk a gyereknek NÉHA.
Tehát ha ez először fordul elő, és amúgy egy szorgalmas, jó tanuló gyerek.
Felnőttként is van, hogy elfeledkezünk valamiről, kimegy a fejünkből.
Én mindig úgy állok az ilyesmihez, hogy mi vagyunk a probléma ellen családilag, nem pedig úgy, hogy van a probléma és mi egymás ellen mellette. Segítek a gyerekemnek, nem pedig úgy állok hozzá, hogy jól móresre tanítom.
De miért szenvedjen utána a javításával?
Csak egy plusz stresszfaktor, nem több. Nem egy általános iskolás, vagy gimis tz határozza meg, később milyen felnőtt lesz belőle.
"Komolyan ott tartunk, hogyha a gyerek nem figyel oda, elszórakozza a délutánját, akkor valamiben felmerül az a a lehetőség, hogy szülői igazolással/kamu betegséggel kimenti a gyereket?"
Anyám pl. annyira rá volt görcsölve, hogy jó jegyeink legyenek, hogy a bátyám, aki kitűnő tanuló volt, maradt nem egyszer otthon szülői igazolással azért, mert hátha nem ötöst írt volna másnap a suliban. Mondjuk nála nem lehetett mondani, hogy eljátszotta az időt, épp hogy betegesen sokat tanult, mert nehezen fogott az agya.
Mondjuk ennek nem lett jó vége, mert 0 szociális élete nem volt neki, nem is vitte sokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!