Észrevettétek azt, ami ebben a kategóriában folyik?
Mindegy, mekkora hülyeséget mondasz, csak ellentmondj a kérdezőnek.
Nem egyszer tapasztaltam, hogy nagy port kavaró kérdéseknél, amikor x idő múlva felteszik a kérdést máshogy, már teljesen másféle válaszok születnek, annak megfelelően, hogy földbe lehessen döngölni a kérdezőt.
Írok pár példát:
1. Kérdés lényege: Nem szeretném szoptatni a babámat.
Válaszok 95%-a: Akkor minek szültél gyereket, ha nem vagy hajlandó megadni a babádnak a legjobbat? (Egy csomó indulat mellett)
2. Kérdés lényege: Mi a véleményetek arról, ha valaki önszántából nem szoptat?
Válaszok 95%-a: Semmi közöd hozzá, minek szólsz bele? (Csomó indulat mellett)
Ugyanez a császár vs természetes szülés kérdésekkel is. Ha a kérdező a császárt pártolja, földbe döngölik. Ha a természetes szülést, szintén földbe döngölik.
Szintén láttam olyan kérdéseket, hogy adjunk e cukrot a gyereknek.
Ha a kérdező cukorpárti, akkor jönnek az idegbeteg válaszok, hogy nem kéne, csúnya és nyomorult lesz a gyerek.
Épp láttam egy ezzel ellenkező kérdést, ott jelenleg is megy a harc, hogy a válaszolók bebizonyítsák, hogy a cukor egészséges, és adni kéne a gyereknek.
Miért van ez?
A szoptatás kapcsán talán tegnap volt itt egy kérdező, aki úgy tette fel a kérdését a témában, hogy az mindenkiből az empátiát váltotta ki. Senki sem bántotta azért, amiért nem tud szoptatni, pedig mindent megpróbált.
Szerintem legtöbbször azon múlik, ki hogy vázolja fel a problémáját. Aki sebezhetően mesél magáról, a félelmeiről, a kimerültségről, az támogató válaszokat kap.
Amire láttam még példát az utóbbi időben: mindkét anyukánál az volt a fő probléma, hogy teljesen kimerültek az anyaságban. Az egyik úgy fogalmazta meg a kérdését, hogy arról sütött a kétségbeesés, az önvád, hogy emiatr sz*ranyának érzi magát. Ő együttérzést és támogatást kapott.
A másik a gyerekére élezte ki az egészet, hogy őt mennyire idegesíti ez és az a dolog. Ő megkapta a magáét.
Pedig nyilván ő is hasonló helyzetben van, csak ő a saját maga hibáztatása helyett a helyzetet és a gyereket támadta. (Persze saját magát okolni sem helyes, nem így értem!) Ami a kommentelőknek, érthető okokból, nem indította be az empátiáját.
Én inkább a csaholó kutyák szellemisegét látom megnyílvánulni.
Egymást hergelik, ész nélkül, érzelemvezérelve a válaszolók és amikor valaki józanul megvilágítja a helyzetet, szintén leugatják, hajtogatva ugyan azt újra és újra.
Rémes lények. :D
Nem csak ebben a témakörben, de ez a GYIK.
Volt pl. egy ilyen kérdés, hogy milyen mellszívót ajánlotok. Én leírtam, hogy a kézi elég lassú, macerás, vegyél inkább gépit, igaz, drága, de nekem nagyon bejött. 0 %. Csak néztem, hogy mégis mi rosszat írtam? 2-vel lejjebb hasonló válasz 100 %.
De ha én teszek fel kérdést, hasonló. Pl, hogyan hízlaljam fel a gyereket, krónikusan sovány. Első válasz, kár, hogy már szellemi fogyatékosok is vállalhatnak gyereket. Meg a klasszikus, a gyerek eszik, ha éhes lesz. Aha, hát nem eszik, pont azért kérdezem! A gyerek nem úgy működik, mint egy felnőtt, ha fáradt, alszik, ha éhes eszik. De nem ám!
Volt egy ilyen kérdésem, hogy a gyerekem 4,75-tel pszichológia szakra akar jelentkezni, mik a követelmények. Na, a vége ott is az lett, hogy a gyerekem egy idióta, mert oda csak kitűnő tanulókat vesznek fel, és ne erőltessem az én vágyaimat a gyerekre.
Hasonló kérdés egy hét múlva, érdekes, ott már születtek normális válaszok.
Én már inkább nem is kérdezek.
2! 12 órában dolgozok,folyamatos műszakban. Pl most is,éjszaka.
Mégis írogatok. Tehát nem otthon ülök.
És még hasznos is vagyok, mert voltam már első is a kategóriában.
9 vagyok. Jelenleg a 6. vagyok,az sem olyan rossz. :)
Az itt a lényeg, hogy nem kell általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!