Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, mennyi idő jut...

Anyukák, mennyi idő jut magatokra 1-3 éves gyereketek mellett napi, heti szinten?

Figyelt kérdés
Mikor van “én időtök”? Hogyan oldjátok meg?

2022. szept. 26. 15:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

1 óra kádban punnyadás 1 éves kora óta.

Havi egy mozi, vagy a férj marad otthon, vagy a nagy lányunk, akkor férj is mozizik.

Most kezdtem heti 2x tornára járni 1 órás.

3.5 éves

2022. szept. 26. 19:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
1,5 éves a lányom. Kb. 1,5-2 órát alszik délután, változó, hogy az ,,énidő"-e, vagy házimunka. Általában, ha elaludt, kicsit netezek, megiszom a kávém, válaszolok mindenkinek messengeren, gyakorizok, ez kb. 30 perc, a többi időben folytatom a házimunkát, vagy pl. lábat epilálok. Heti 1x előfordul olyan is, hogy csak punnyadok és sorozatot nézek. Most kezdtük el nemrégen, hogy a nagymamáknál alszik, eddig 4x aludt náluk, de jól sikerültek a napok/esték, ilyenkor a férjemmel kettesben csináltunk programot, szerintem havi 1-2x rendszeresítjük majd. Ha bármi elintézendő dolgom van, mondjuk fodrász, orvos, akkor anyósom tud és szokott rá vigyázni. Amúgy fél 9-9-re alszik el, utána én még 2 órát fent vagyok, filmezünk, sorozatot nézünk, vagy csak netezgetek, mint most is. Nem tudom, hogy a sminkelés, hajmosás énidőnek számít-e, de azt akkor szoktam, amikor ébren van, 10 percet elvan magában, vagy jön velem lesni, hogy mit csinálok. Én elégedett vagyok jelenleg az énidőm mennyiségével, sportolnom kéne valamit, a lehetőség meglenne rá (felügyelet ugye lenne), csak lusta vagyok elkezdeni.
2022. szept. 26. 21:22
 13/16 anonim ***** válasza:
84%

1 éves a fiam

Nagyon jól elvan egyedül is, úgyhogy szerencsém van ilyen szempontból.

Délelőtt mindig gyorsan megcsinálom amit kell, délben amikor alszik 1-2 órát, akkor én sem csinálok semmit, olyankor van énidőm. Olyankor csak pihenek stb amihez kedvem van.

Illetve délután is , nyilván játszom vele, figyelek rá, de bármikor megtudok mellette inni nyugodtan 1 kávét, tudok netezni, telefonálni stb.

Illetve 1 héten 3x járok esténként aerobikra ,akkor a párom intézi az altatást stb

8kor alszik a fiam , utána kB 11ig vagyunk még ébren amikor egymással Illetve saját magunkkal foglalkozunk

2022. szept. 26. 22:06
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
1,5 éves, igyekszem úgy alakitani a napokat, hogy ha du alszik 2-3 óràt, abban jórészt ne kelljen semmit csinálnom. Ez van, hogy teljesen összejön, van, hogy részben. Reggel nagyon korán ébred, rá kelek én is, így reggel nincs magamban időm, mellette készülök el, kàvézom, együtt reggelizünk. Férjem kb fél6-6 körül ér haza, akkor màr hàrmasban vagyunk.
2022. szept. 27. 07:07
 15/16 anonim ***** válasza:
66%
Jajj 10-es, hogy lehet ekkora egoval létezni? Hànyinger az összes kommented.
2022. szept. 27. 10:55
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nálunk àltalában úgy zajlik egy nap, hogy felébred 6 körül, reggeli együtt, összekészülődés, aztán megfőzök, mosás stb. közben ott mászkál, pakol körülöttem. Ha olyat főzök, hogy nem kell nonstop ott állnom, akkor közben játszunk a szobájában. 11 körül ebéd, aztán pihi 1-2 óra nekem is vele együtt. Miután felkelt eszik, aztán 30-40 percet edzem mellette miközben játszik meg van, hogy ő is “beszáll” az edzésbe, tusolok, aztán utána már csak vele foglalkozom. Kimegyünk az udvarra vagy sétálni, játszótérre, kutyánkkal játszunk. Este 8 körül alszik, előtte fürdetés, vacsora. Ha van energiám kiülök a nappaliba a párommal( ő délután 5 körül ér haza, hajnali fél 4-kor meg megy dolgozni), viszont ha nincs akkor én is lefekszem aludni. Éjjel 2-3x ébred még a másfél éves fiam, szóval inkább pihenek amikor ő is, mert nagyon kimerülnék. Heti 1x porszívózok és felmosok, mosás az elég sűrűn van, törölgetés az változó. Fürdő,wc takarítás heti 1x. Ezeket viszont próbálom hétközben, hogy hétvégén a főzésen kívül együtt tudjon lenni a család.

2022. szept. 27. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!