A gyereketek el fog szerintetek majd kulfoldre koltozni? Ezt figyelembe vettetek a nevadaskor?
Bár olyan nevük van, ami egyszerre beágyazott itthon is, és a külföldiek is ismerik kb.azonos formában (pl. Péter-Peter), ez egyáltalán nem volt szempont a névadáskor. Ovis korukban Angliába költöztünk, volt ott mindenféle név, Lojeem, meg Abduleleem, pont nem lógtak volna ki akkor sem, ha Csabának meg Hajnalkának hívják őket.
Egyébként ha Barack Obamának sikerült érvényesülnie a nevével, nehogy már ez legyen Kovács Attila előtt az akadály.
Mi novemberben költözünk Németországba, az első gyerek már úton, de a nevét azelőtt eldöntöttük, mielőtt egyáltalán megfogant.
Nem vettük figyelembe/nem volt szempont, hogy olyan név legyen, amit könnyen kiejtenek, ennek ellenére mégis olyan lesz.
A következő gyerekeinket sem fogjuk emiatt Hansnak vagy Jürgennek nevezni.
Biztos hogy el fog, vagyis fogunk vele együtt, családostól, reményeink szerint januárban már külföldön kezdünk (megvannak a munkaszerződések).
Nem igazán foglalkoztunk akkor még vele, mikor nevet kerestünk, de nem gondoltuk hogy a kormány miatt menekülni kell míg tudunk.
Egyébként egyszerű, több országban is ismert neve van. Laura.
Koszonom a valaszokat! Latom, aki figyelembe vette ezt a szempontot, azt lepontoztak, nekem az a valasz is hasznos volt, sot, legalabb latom, hogy nem vagyok egyedul. Mondjuk nalunk a gyerekek eleve nem Magyarorszagon szulettek.
Akinek nolincs gond kulfoldon a nevevel, vagy nem zavarja, az tok jo, orulok neki. Nalunk a ferjem keresztnevet nem tudjak normalisan kimondani, nekem meg a lanykori vezeteknevem kellett anno folyton betuzni, es igyis volt, hogy rosszul irtak, amibol volt problemam pl. hivatalos ugyek intezesenel.
Szoval mi pl. eleve figyeltunk erre, es emiatt tobb nev is kiesett a listankrol.
németországban lånyom sajåt neve magyar változatát tanitota meg német gyerekeknek sőt tanároknak is senki nem német változatán hivja lånyom fiamnak nemzeközi neve van .
az én nevem magyar nincs nemzetközi megfelelöje de ha nem is teljesen jol magyarul de ki tudjåk mondani .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!