Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azokban az országokban, ahol...

Azokban az országokban, ahol teljes mértékben támogatják az azonos neműek házasságát és gyermekvállalását (pl. Spanyolország) a gyereküknek mindkettejük lehet törvényes gyámja, mint a hetetóknál? Ha igen, ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Pl. Anyja neve: xy Másik anyja neve: yx? Illetve, ha egy homoszexuális pár kiköltözik Spanyolországba, megházasodik, gyereket vállal, és mindkettejük nevén van a gyerek, majd visszaköltöznek Magyarországra, akkor mi van? Elismerik a házasságukat, és azt, hogy törvényesen mindkettejüké a gyerek?

Előre is köszi!

2022. szept. 18. 08:51
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
heteróknál*
2022. szept. 18. 08:51
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

Nem, sajnos itthon nem ismerik el a külföldön kötött házasságot egyneműek között.

Nem anya 1-2, hanem szülő vagy gondviselő van írva. Egyébként itthon is.

2022. szept. 18. 09:33
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Gyamja annak a gyereknek van, akinek a szülei elhunytak, vagy a szülői felügyeleti jogukat elvették.

Amúgy ahogy a 4. írja, azzal a kivétellel, hogy az EU-ban eleve csak akkor kötetnek azonos neműek házasságot, ha a felek állampolgárságága szerinti ország azt engedi es/vagy elismeri. Pl Hollandiában legális a homoszexuális házasság, de ha az egyik fél magyar állampolgár, akkor nem engedélyezik, mert Magyarországon nem engedett és nem is elismert.

2022. szept. 18. 09:46
 4/17 anonim ***** válasza:
74%

“Itt nem ismereik el hál istennek.”

Én ismerek meleg házaspárt, illetve hetero hívőt is. Inkább a melegeket választotta, volna szülőmnek. Magyarországon ritka sok a primitív, szűk látókörű barom.

2022. szept. 18. 10:18
 5/17 anonim ***** válasza:
79%

"Úgyhogy én azt mondom ne ugorjuk át a lépcsőfokokat, előbb fogadjuk el azokat akik amúgy normálisak, csak épp más a bőrszínük, amiről nem tehetnek !"

Nos, a homoszexuális sem tehet róla, hogy a saját nevéhez vonzódik. Hidd el, ha tehetné, kb mind "normalis" lenne, ahogy te fogalmazol. Az aberracio nem tudom hogy jön ide, valószínűleg fogalmad nincs róla, mit jelent ez az idegen szó.

5. voltam

2022. szept. 18. 10:48
 6/17 anonim ***** válasza:
92%
Értem. Nyilván az állatok között is a heterokat elnyomott propaganda miatt létezik a homoszexualitás
2022. szept. 18. 11:03
 7/17 anonim ***** válasza:
72%
Ne keverd a pedofíliát a homoszexualitással fidesznyik.
2022. szept. 18. 13:50
 8/17 anonim ***** válasza:
Törtènt màr olyan, hogy külföldön èlő ès hàzasodott lenyel leszbikus pàrnak született gyereke. Nem kapott sehol sem àllampolgàrsàgot, mert a lakhelyükön nem felelt meg a feltèteleknek, Lengyelorszàg pedig nem fogadta el a szülei hàzassàgàt.
2022. szept. 18. 15:38
 9/17 anonim ***** válasza:
73%
Mókás, 8, ugyanis a szülő anya után kellett kapnia azt az állampolgárságot
2022. szept. 18. 15:57
 10/17 anonim ***** válasza:
71%

Külföldön született gyermek esetèn külön kèrelmezni kell, hogy megkapja a gyerek a szülei àllampolgàrsàgàt.

Nekem is külföldön született gyerekem, de mivel egy anyja es egy apja van, ezèrt simàn megkapta a magyar àllampolgàrsàgot.

Utànanèztem most, 2 ,,stateless" kisbaba is született Spanyolorszàgban, leszbikus hàzassàgba. Az egyik szülei bolgàr ès gibraltàri àllampolgàrok, a màsikè ìr ès lengyel. Nem jól emlèkeztem, hogy 2 lengyel anyàról volt szò.

2022. szept. 18. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!