Mennyire neveled a nemükhöz mérten a gyerekeket? Pl.: fiú ne sminkeljen, ne tologassa a babakocsit, ne barbizzon, lányod ne akarjon lakk cipőt felvenni a lányos szand helyett, stb.
Fiú csak fűnyírót meg talicskát tolhat biztosan szerinte:D
Egyébként én nem nevelem ilyesmire a lányom, az érdeklődését nem én alakítom, hanem minden lehetősége megvan, hogy felfedezze mi érdekli, én meg közben árgus szemekkel figyelem:)
Szerintem semmi gond, ha kisgyerek játékból sminkel, nem tartom férfiatlannak, olyan karriert befuthat akár még maszkmesterként is, mint férfias szakma horrorokhoz, hogy ihajj.
Egyedül öltözködésbe szólok bele, ha utcára megyünk azt veszi fel(nagyrészt), amit mondok, mert oda van, ami illik, van ami nem. De nálunk csak annyi van, hogy melegítőt venne fel, ami tök igénytelen iskoláson. Ha fiam lenne, nem vennék szoknyát utcára neki, de otthon lehetne, ha szeretné, ettől nem lesz kevésbé férfias szerintem(ott van pl a kilt). Lehetnének csillogó dolgai érdeklődésének megfelelően, meg ilyesmi, szóval nem tulajdonítok ezeknek nagy lehetőséget. Ha giccs felé megy, akkor fiúnak, lánynak egyaránt szólnék, hogy nem festem rózsaszín csillámosra az egész szobáját, mert azt szeretné, mert giccses, túl sok, nem érdekel, hogy az ő szobája, szépérzéket is tőlem tanul. Ahogy fekete sem lehet se lányé, se fiúé.
Nemrég vettem a fiam unokatesójának barbiet, és először azt hitte neki jött a doboz, úgy megörült, mondta, hogy babaaaaa. Szóval kap valami babát, hogy együtt játszhassanak majd 🙂
Szerintem a smink nem feltétlen férfiatlan amúgy, rengeteg rocksztár húzza ki a szemét és egyik dögösebb mint a másik.
Konkrétan nem erőltetem a neméhez kötődő szerepet, de első sorban fiúnak nevelem, azt hogy milyen játékkal játszik szerintem ezen nem változtat.
Ha egy kisfiú nem babázhat és tologathat babakocsit, akkor a férjek sem?
Hát nem pont ebbe bolondulunk bele mi nők, hogy a férfiak mennyire nem vesznek részt a gyermekgondozásban, és meggebedünk egyedül?
Én abszolút a nemükhöz mérten nevelem a gyerekeimet, ezért fiúknak és lányoknak is volt játékkonyhája meg játékbabakocsija, amikkel rendszeresen játszottak. Mert egy férfinak igenis az is a szerepe.
A kérdező szerint én se viselkedtem férfiasan, amikor apaként a gyerekeimet a babakocsijukban tologattam?
Csak remélni tudom, hogy egy ilyen ostoba ember nem szaporodik.
2,5 éves vegyes ikerpárom van.
Mind a ketten autóznak, szerelnek, barbiznak, sőt a magassarkúimban is mindketten topognak.
Tehát nem szólok rá a fiamra h ne tologassa a rózsaszín babakocsit, és a lányomra se hogy ne játszon a fúróval (gyerek)
A nagyobb lányom is kapott távirányítós autót annó, mert azt kért.
Későbbiekben sem fogok ezek miatt szólni
2 fiam van. A nagyobb konkrétan a rendes babakocsiban imádta tolni az öccsét. Azért játék babakocsit nem veszek nekik, de a kis esernyője csukhatóst addig tolhatják, ameddig akarják.
Barbit lánynak se vennék, de van nekik egy kék nevetős/sírós babájuk. Megtetszett nekik a boltban, hébe hóba játszanak vele, de nem sűrűn.
A sminkelést nem díjaznám, de remélhetőleg, mivel sem én, sem az apjuk nem sminkel, sőt, smink sincs itthon, nem fog eszükbe jutni. Ha nagyon akarnak, inkább papíron színezzenek ki egy rajzolt arcot. Azzal nem lenne bajom.
Egyébként csillámpónit meg társait nem veszek nekik, szerencsére nem is érdekli őket. Én sem szeretem ezeket. Magassarkút rajtam se látnak, rózsaszín cipőt kaptunk, de azt nem adom rájuk.
Tehát a szélsőséges lányos dolgokat kerülöm velük, de már ők is ott tartanak, hogy az apjuk a példakép, és őt utánozzák mindenben. Érzik a gyerekek melyik nemhez tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!