Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kell ezekre normálisan...

Hogy kell ezekre normálisan reagálni?

Figyelt kérdés

Ma a reggeli séta folyamán egy idősebb bácsi csak úgy lazán közölte a 3 hónapos fiammal, hogy sajnálja, hogy megszületett, nem lesz jó élete. Azt hittem dobok egy hátast, leginkább csak pislogni tudtam

mert válaszolni nemigen.

2022. szept. 9. 10:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
"Nem kértem véleményt."
2022. szept. 9. 10:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, nem kell minden vadidegen elmebeteggel foglalkozni.
2022. szept. 9. 10:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Visszaszóltam volna,hogy igen,hála az ő generációjának.
2022. szept. 9. 10:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondtam volna, hála a bácsi generációjának, akik megalapozták rme csúf jövőt.
2022. szept. 9. 10:34
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Visszaszóltam volna valamit, hogy hogy képzeli? Hogy őt erre nevelték talán, hogy ilyen udvariatlan és proli legyen?

Lakott egy ilyen öreg bácsi a környékünkön, rendszeresen beszólogatott nekem. Egyszer aztán betelt a pohár, visszaszóltam, jó hangosan leálltam vele veszekedni, hogy hogy képzeli, milyen alapon veszi a bátorságot stb. Kiderült, hogy azért olyan megkeseredett, mert még a háborúban meghalt a fia (és kb. nem volt már senkije). Kicsit megsajnáltam, de megmondtam, hogy akkor sincs joga másokat piszkálni. Utána már békén hagyott, bár mindenki mással folytatta a szurka-piszkát.

2022. szept. 9. 10:36
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
Erre sehogy. Nem kell mindenre rögtön ugrani.
2022. szept. 9. 10:53
 7/13 anonim ***** válasza:
46%
Sehogy. El se tudom képzelni, hogyan lehet ez. Jön egy idegen, aztán csak úgy belehajol a babakocsiba, te meg nézed?
2022. szept. 9. 10:57
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Ez tipikusan erre a generációra jellemző pesszimizmus. Mindenben a rosszat keresik, rettegnek a világtól, ugyanakkor épp miattuk ülünk a langyos kakiban, mert még a változástól is félnek. Szar minden, de változtatni sem kell semmin.

Semmit sem reagálnék rá, elég baj az ilyennek az élet. Örülnék, hogy a babám még nem érti, mit mondott a bácsika.

2022. szept. 9. 11:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Nagyon határtalanok tudnak lenni ezek az idősek... Valószínű én sem reagáltam volna inkább semmit, mert pont ők azok akikkel nem lehet értelmesen vitázni, úgyis nekik van igazuk és kész, felesleges lenne bármit is szólni. Legközelebb messziről el kell kerülni... Nekünk egyszer séta közben egy néni szólt be, ranezett a kislányomra és azt mondta rá h tapsi füles... Nyilván én is látom, hogy elall a füle, bár nem is extrém módon... Hirtelen én sem tudom köpni nyelni sem, de most sem hiszem, hogy visszaszolnek, inkabb azt nézem ki mondja...
2022. szept. 9. 12:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ilyenekre nem kell normálisan reagálni, mert abból nem értenek.

Megertem azt is, aki rahagyja de mikor már nagyobb a gyerek ez nem biztos , hogy jó példa, hogy neki barmi rosszat mondatnak, mert vele megtehetik következmény nélkül.

2022. szept. 9. 13:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!