Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora esély van ép elmével...

Mekkora esély van ép elmével végigcsinálni?

Figyelt kérdés
Jó tudom túlzás... De 3 évig egyedül otthon lenni egy gyerekkel... Se rokon, se barátnő, és nincs egy perc szünet sem... Nem tudom 5 percre se egyedülhagyni hogy kicsit kimenjek legalább a levegőre... Ha alszik akkor is mellette kell legyek, különben 10 perc és ébred. Még csak 1 éves, szóval még 2 év visszavan. Nem hagy főzni, se takarítani... Se wc-re menni... Jön utánam és ordít velem... Nem sír! Ordibál. 🥲
2022. szept. 1. 16:14
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja természetesen órákat játszok vele, megyünk mindenfelé... De olyan mintha minden percben csak vele kéne foglalkozzak. Lesz ez jobb?
2022. szept. 1. 16:16
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Így tényleg nem normális.

Hol van az apja? Itthon vagyok néhány éve én is, de elképzelhetetlen, hogy én legyek vele éjjel-nappal.

Amiket a kicsiről írtál, hogy megy utánad, nem tudod egyedül hagyni (ennyi idősen nem is kell), igényli alvás közben a jelenléted, ez mind normális és természetes. Szeparációs szorongás nála is jelen van, meg hát még kicsi.

Szóval hacsak nem egyedül neveled, apukának ki kéne venni a részét, amíg te kimozdulsz, lazítasz, barátnőzöl, ha amúgy van kivel csavarogni.

2022. szept. 1. 16:23
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk is hasonló a helyzet. a férjemmel csináljuk ketten. Szerencsére elvan az apjával, sokat van jelen a férjem.

Egy barátnőm viszont most megy vissza dolgozni két gyerek, négy év otthonlét után. Havi egyszer lepasszolta az anyukájának hosszú hétvégére a gyerekeit és az anyósa is jár heti egyszer-kétszer vigyázni a gyerekekre, mégis idegbeteg folyamatosan, alig várja, hogy szabaduljon. Eddig titkolta, de most már bevallja, mert csont és bőrre van fogyva, folyamatosan rágja, kaparja a körmét, bőrét, minden apróságra ugrik... Mégis azt érzi, nincs segítsége.

Tudom, hogy nem ez az átlag sosem láttam ilyet előtte.

2022. szept. 1. 16:24
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Az nem baj ha ordibál, sokat fog még. Nem sír az a lényeg, hagyni kell egy kicsit önállóan játszani. Nem kell mindig szórakoztatni.
2022. szept. 1. 16:26
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Vond be a napi teendőkbe megkönnyíted a dolgod.

Főzés közben adj neki lábast fakanalat

Takarítson veled popsitörlővel

2022. szept. 1. 16:35
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
2 éves korában úgyis lejár a GYED, kicsi megy a bölcsibe, te meg dolgozni.
2022. szept. 1. 16:36
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
2 éves kor után elkezdhetné a bölcsit, nem? Neked is jót tenne, így neki is, mert kiegyensúlyozottabb lennél.
2022. szept. 1. 17:01
 8/14 anonim ***** válasza:
54%

Az én kislányom is hasonló. De ő nem ordibál, hanem sír és kapaszkodik a lábamra felfelé. Ha adok neki lábast, fanalat (vagy bármi mást), azzal egy-két percig van csak el. Utána nyafogv jön, ha nem veszem fel, újabb 1,5 perc után már sír.

Alvásnál is ez volt. Most 14 hónapos, mostanra már gyakran el tudok jönni mellőle, ha alszik. De ez is fokozatos volt. Próbálgattam, aztán volt, hogy 20 perc után kelt fel kialvatlanul, most meg már gyakran végigllussza a 1,5-2 órát nélkülem.

Szóval alvá terén lehet remény, hogy jobb lesz.

Nekem még ami segít, ha magamra kötöm. Úgy azért több mindent meg tudok csinálni. De az se mindig válik be, mert ott meg előbb-utóbb elunja magát, és mocorog, hogy vegyem ki.

(Viszont nekem HO-ban dolgozik a férjem, emiatt munka után hamar "itthon" van ténylegesen is, rengeteget foglalkozik vele, akkor én tudok haladni a teendőkkel. Meg én-időzni is.)

2022. szept. 1. 17:21
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Amit most csinál, úgy hívják hogy szeparációs szorongás. Lesz jobb, igen. Ezen mindenki átesik, van akinél enyhébb, van akinél durvább a helyzet. Aztán majd jön a dackorszak, az még keményebb lesz.

Pontosan ahogy te is írtad, csak az első 3 évet kell túlélni ép ésszel. 🤣

Hidd el, vagyunk ezzel egy páran, akiknek nincs kire számítani. Vagy épp van apuka, de éjjel dolgozik, nappal alszik...

Szóval kitartás! Ja és ha nagyon nem bírod,van ám bölcsi is. Vissza tudsz menni dolgozni, nem kell egész nap a gyereksírást hallgatni.

2022. szept. 1. 18:26
 10/14 anonim ***** válasza:
Én most jelentkeztem a momz appra,ahol találhatsz a közelben anyukákat akikkel együtt sétálhattok babával vagy kávéztok stb. Olyan mint egy társkereső, pár nap alatt már 4-en jelentkeztek.
2022. szept. 1. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!