Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önzőség, hogy egy gyereknél...

Önzőség, hogy egy gyereknél többet nem szeretnék?

Figyelt kérdés
Még a 20-as éveimben járok de a legtöbb családban ha lehet 2 gyerek van ha nem 3 mert ha már a szülők nem lesznek akkor egyedül marad a gyerek, kell hogy legyen testvére. Van benne igazság és a gyereknek se a legjobb lehet viszont én egyetlen gyereket akarok úgy felnevelni hogy minden figyelnem csak az övé legyen. De bármit hozhat az élet lehet becsúszna még egy gyerek akkor persze megtartanám de nekem 1 gyerek a cél mindenféleképpen. Ez valóban rossz lenne később a gyereknek? Az én esetemben nekem van egy tesóm és ha lesz gyerekem akkor neki is lesz egy féltesoja az apukája felől.
2022. aug. 31. 08:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy értik, hogy önzőség??? Akkor ha valaki nem akarsz önző lenni, akkor csak emiatt bevállal még egy gyereket, de valójában nem vágyik rá. Na ez lenne igazán káros! Akkor vállaljon valaki több gyereket, ha tényleg szeretné, nem pedig csak jófejségből.
2022. aug. 31. 13:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tesót szülsz a meglévő gyetrkednek, hanem magnak mégegy utódot. Ez arany szabály! Ha minden vágyad több gyerek akkor szülj többet. Ha nem akkor ne. Ennyi.
2022. aug. 31. 17:20
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem arra is azt mondták, hogy önzőség, hogy egyet sem szerettem volna. Most várom az elsö és egyben utolsónak tervezett babát, de jó tudni, hogy ezzel se javítottam semmit az önzőségemen az önzőséggel dobálózók szemében... :D

Egyébként nem emiatt vállaltam mégis, de rohadt idegesítő, hogy ezzel próbálnak befolyásolni, rávenni másokat, hogy az ő értékrendjük szerint éljék az életük.

A régebbi világszemléletben felnőtt embereknek már az is önzőség ha magadra mersz gondolni néha, hogy neked mi esne jól, holott ez bőven nem az, hanem igenis szükséges a jobb élethez mindenkinek. A babának is jobb ha nyugodt, kiegyensúlyozott anyja van, ahelyett hogy van testvére mondjuk akivel vagy kijön vagy nem.

Nálunk a családban senki nincs különösebben jóban a testvérével, sőt...

Mi még egész jóban vagyunk a lánytesómmal, de ünnepekkor találkozunk meg messengeren váltunk pár szót 2 havonta kb.

2022. aug. 31. 17:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Annyira elcsépelt már ez a téma. Nem vagy önző.

Én egyke vagyok, és nem vagyok egyedül, ha meghalnak a szüleim sem leszek. Van férjem, a hasamban a saját első (és egyben valószínűleg utolsó) gyerekem, és annyi barátom, hogy nehezen tudok minden programra időt szakítani amit szerveznek. Értem a logikát, de nem egykeség kérdése, hogy egyedül lesz-e a gyerek majd felnőttként (hiszen jó esetben ekkor halnak meg a szülők), hanem személyiségé meg szerencséé. Soha nem akartam testvért. És csomó ismerősöm felnőttként egyáltalán nincs jóban a testvérével, persze nyilván sokan meg igen.

De cáfolom, hogy a gyereknek az a legjobb, ha van testvére. Ez rengeteg mindenen múlik, a testvér személyiségén, a körülményeken, a szülőkön. Pont tegnap mondta nekem egy barátnőm, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy egyke vagyok (felnőttként is folyton balhéznak a testvérével). Egyetértettem vele.

Én is csak egy gyereket szeretnék. Nekem jó volt ez a családmodell, meg őszintén szólva ha megnézem ma az árakat, egy gyerek az, amire azt tudom mondani, hogy anyagilag be merem vállalni. Ha többet is akarnék amúgy (de nem akarok), akkor sem mernék szerintem többet szülni, pedig nem keresünk rosszul. De az árak naponta mennek fel, és nem látom ennek a spirálnak a végét. Lassan a több gyerekhez nem árt milliomosnak lenni, ha az ember akar nekik olyan "luxus" dolgokat is venni, mint pl a málna vagy ilyesmi, nem csak zsíros kenyeret.

2022. szept. 1. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!