Normális, hogy ennyire vágyom 23 évesen egy kisbabára? Pedig még nem lehet.
Teljesen rendben van. Hál'Istennek, hogy vannak még, akik így gondolkodnak.
Esetleg a PCOS miatt lehet, hogy a 3 évnél korábban el kellene kezdeni kísérletezni a babával.
Ha nem fogamzásgátlóval "oldod meg" jelenleg a pcos-t, hanem normálisan kezeled, akkor nem fog hátráltatni.
De ezt orvostanhallgatóként talán tudod, nem?
Egyébként racionalitással a legkönnyebb elnyomni. Én annó szamba vettem, hogy mi mindent szeretnék még gyerek előtt. Tökéletes volt a fantáziálgatások ellen. Ettől függetlenül mar kb. 5 évvel az első születése előtt tudtam, hogy milyen szempontokat nézzek babakocsinál, milyen kiságyat szeretnék...stb., annyit olvasgattam a témában.
Én is nagyon vágytam kisbabára már 20-21 évesen, nekünk akkor már nem lett volna gond, ha összejön a baba, így abbahagytam a fogamzásgátlót. De a menstruációm még fél év után se jött meg. Aztán kiderült, hogy nekem is PCOS-m van. Én nagyon sokat próbálkoztam mozgással, egészséges táplálkozással, étrend kiegészítőkkel helyreállítani a dolgot, de egy év után még mindig nem menstruáltam. Úgyhogy akkor már elmentünk orvoshoz, kaptam gyógyszert és így 4 hónap után sikerült. 23 évesen szültem és nem mondom, hogy mindig minden könnyen megy, de én nagyon örülök, hogy így alakult.
Most 25 éves vagyok és lassan érkezik a második babánk, ő is gyógyszerek segítségével, de nála már egyszerűbb volt, mert tudtuk, hogy mi működött az elsőnél.
Amikor kiderült nálam a PCOS, mégjobban szerettem volna babát, mert tudtam, hogy lehet, hogy nem lehet, vagy lehet, hogy majd nagyon sokat kell rá várni, lehet, hogy nálad is valami hasonló dolog van.
Nekem az a tanácsom, hogy ha eljuttok arra a pontra, amikor már nem lenne baj és nem kell mindennek tökéletesnek lennie, akkor kezdjetek el próbálkozni.
Én még nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy nekünk “csak” másfél évet kellett a babánkra várnunk, mert tudom, hogy sokaknak 5-10 év próbálkozás után se sikerül. Persze amíg a körülmények nem adottak, addig ne vágjatok bele, de egy kisbabához nem kell házasság, nagy kertes ház, sok millió félre tett pénz.
De addig is olvas sokat a PCOS-ről és próbáld amennyire csak lehet rendbe tenni, mert majd ha készen álltok, sokat segíthet nektek az. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!