Csapviz 10 hónaposnak?

Figyelt kérdés

Adhatok vajon?

El számoltam magam a baba vízzel ebbe a melegbe nem indulok neki.

Forraltam vizet de az még ugye forró....

Adhatok neki sima csapvizet?

Itt nem kemény a víz nálunk.

2022. aug. 17. 14:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem lesz baja ha egyszer azt kap
2022. aug. 17. 14:18
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Én kb. 10 hónaposan untam meg a forralgatást. Utána csapvízzel csináltam a tápszert, meg azt is ivott. Itthon (Mo.-n) nagyon jó kinőségű a csapvíz, nem is a keménység miatt, hanem a baktériumok miatt javasolják a forralást, de ami a csapból jön nálunk, az mindenhol ivóvíz, nyugodtan adjál neki. Feltéve, hogy nem külföldön élsz, mert az ottani helyzetet nem ismerem :)
2022. aug. 17. 14:20
 3/15 anonim ***** válasza:
65%
Magyarországon, leszámítva 1-2 helyet, tökéletes a víz. Vagy valami retekfészek országból írsz, románia, vagy ukrajna?
2022. aug. 17. 14:28
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Akik lepontozták a 2. válaszom, azok árulják el, hogy a gyerek 1 éves szülinapján már azonnal csapvizet adtak, amint elütötte az óra az éjfélt, de addig forralták? :D Mintha bármi múlna ezen, tényleg más országokhoz képest itt kifejezetten jó a helyzet csapvíz ügyileg, nyilván nem kútvizet kell adni a 10 hónaposnak, meg olyan vizet, ami a vizespalackban poshad 5 napja, de tényleg semmi baja nem lesz a csapvíztől. 10 hónaposan meg már annyi koszt, bacit magukba tömnek, van immunrendszerük, egy pillanatig nem figyelsz és a cipő talpát nyalogatják, meg tömik két kézzel a homokot a szájukba a játszótéren, aztán hazafelé meg szopják az ujjukat, na a csapvíz ehhez képest szinte steril.
2022. aug. 17. 14:33
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem valami nitrátos ásott kútból jön az a csapvíz, akkor semmi olyan nincs benne, amit egy 10 hónapos ne ihatna meg.
2022. aug. 17. 14:44
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk magas a nitrát tartalom a vízben, ezért már várandósság alatt adnak palackos vízet egészen a baba 1 éves koráig.
2022. aug. 17. 14:59
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

Ha már eszik normális ételeket, akkor minek kell neki steril víz?

Egy 10 hónapos amúgy is mindent a szájába vesz, teljesen felesleges a tiszta, emberi fogyasztásra alkalmas csapvizet forralni.

2022. aug. 17. 15:00
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Szerinted a putriban babavizet itatnak a purdékkal? Ugye nem, aztán mégis mennyi van belőlük... Nem fog belehalni a magyarországi ivóvízbe egy csecsemő, ez a babavíz is csak tizenpár éve lett divat, egy újabb pénzlehúzás.
2022. aug. 17. 15:04
 9/15 anonim ***** válasza:
87%
Te is babavízen nőttél fel gondolom. Még a nagylányom (14 éves) idejében sem volt divat a babaviz. 6 hónapos kor felett forralni sem kell.
2022. aug. 17. 15:14
 10/15 anonim ***** válasza:
85%
Sosem forraltam, bár anyatejes, kb 7 hónapos korától kap vizet.
2022. aug. 17. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!