Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagycsaládosok! Milyen a...

Nagycsaládosok! Milyen a mosási rutinotok 3 vagy több gyerekkel?

Figyelt kérdés
Hogyan, mikor, kiet gyujtitek, mossatok? Annyifelekeppen probaltam mar, de nem talalok fogast arra h uresek legyenek a kosarak. Amikor vegre kesz akkor johetnek a paplanhuzatok, torolkozok vagy beesik egy tabor es borul minden.
2022. aug. 14. 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Folyamatosan gyűlik a szennyeskosárban. Amikor egy színből összejön egy adag, akkor kimosom. Sosem üres a kosár, de ez sose zavart. Ágyneműt, törülközőket külön mosom, amikor van rá időm vagy történik valami baleset, ami miatt mosni kell.
2022. aug. 14. 12:53
 2/10 babyboom567 ***** válasza:
93%

Túlgondolod szerintem.

Én különben nem is értem ,hogy mit szeretnél hisz,ahol van anya+apa+3 gyerek az este már rögtön 5 pár zokni, 5 bugyi/alsó,5 póló. Ha játszótereztek a gyerekek akkor+ 3 nadrág is,és akkor ebbe még nincs benne az ovis/sulis tornaruha, ovis/sulis váltóruha/kéztörlő/edzéscucc.

Egy 5-6 tagú családnál simán mehet minden nap a mosógép.

2022. aug. 14. 13:03
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Olyan, hogy üres kosár, maximum 1 óráig tart. Utána úgy is kerül bele valami, lejobb esetben esti fürdéskor az aznapi ruhák. Nem kell túl gondolni. Én hetente egyszer mosok, ez általában 2-3 mosás, ha van törölköző vagy ágynemű, akkor +1 kör.
2022. aug. 14. 13:11
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Világosat, sötétet, férjem munkás ruháját, törölközőt ágyneműt külön mosom. 2 mosógép - munkás ruha miatt / hamar tönkre vágja a mosógépet.
2022. aug. 14. 13:25
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Amikor évente egyszer véletlenül meglátom a kosár alját, akkor megünneplem. Szóval ez nem reális elvárás, nyugi. :D

Annyit próbálok mosni, hogy férjen a szennyeskosarakba. Aztán néha kibugyog, és a fürdő padlóján gyűlik a kupac. Olyankor igyekszem behozni a lemaradást.

2022. aug. 14. 13:52
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
3 gyerek, szinte sose üresek a kosarak. Annyi, hogy mi egyből külön is tesszük, van hely a fürdőben 3 szennyeskosárnak így átláthatóbb, mint egybe gyűjtve. Világosak, sötétek a harmadikban az ágynemű, törölköző, konyharuha stb (ágyneműt ha baleset éri persze nem várok, gyorsan kimosom), ha valamiből összegyűlik egy adag azt mosom. Sokszor reggel bedobálom, indítok egy időzítőt mikor mossa és mire hazaérünk kész, de mégsem állt benne vizesen a ruha sokáig, ezzel tudok időt nyerni kicsit. Hétvégén van, hogy több adag megy, leginkább olyankor szoktam az ágyneműt, függönyt meg ilyeneket.
2022. aug. 14. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
Két gyerekkel hétvégén a főzős napon kimosok mindent. Szóval hetente mosok és akkor utána üres a kosár.
2022. aug. 14. 14:23
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
Jó ég de jó neked 7-es. Ha én a férjem és a két gyerek mellett heti egyszer mosnék akkor 48 óráig menne kb egy huzamban a gép 😃 nem beszelve az ágyneműkről és törölközőkről
2022. aug. 14. 14:33
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

7-es vagyok.

1 óra a mosás, amibe akár 6-7 kg ruha is mehet. Aztán kb 1 óra a szárítás (másik gép). Reggel 7-8 körül indul és délután 2-4 felé végzek mindennel.

A férj vagyok :D.

2022. aug. 14. 14:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaz még csak 2 gyerek van, viszont én heti egyszer mosok sokat, ( ez van, hogy2 nap, főleg ágyneműmosáskor-szőnyegmosáskor

( függöny ágytakaró stb pedig külön megint máskor, de ez nincs hetente)

Ilyenkor 6-8 adag lemegy..

Van minden fürdőben és minden szobában szennyestartó.

Kiborítok mindent:

Válogatom:

Fehér

Sötét

Világos

Színes világos

Rózsaszín

Törölközők ( csak fehér van)kéztörlő törölközők - heti 6 db minimum

Konyharuhàkat 2 hetente mosom, addigra jön össze kb 15-18 db figyelek, hogy szárazon tegyem szennyesbe és külön textilzsák van rá.

Egyelőre, amit lehet, azt szárítógépbe teszek (2 adagot általában elbir)aztán a rezsis témával meglàtom, hogy birjuk majd😅

Gyerekekét az első 4 hónapban mostam külön.

2022. aug. 14. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!