Akik önszántukból nem akarnak gyermeket vállalni,ezt mivel indokolják?
Mostanában nagyon sok ilyen kérdés van, és én azt gyanítom, hogy ugyanaz az ember teszi fel őket. Aki ennyire ezzel a témával foglalkozik, az szerintem egyáltalán nem biztos a döntésében, szeretne ha mások győznek meg arról, hogy ne vállaljon gyereket.
Aki tényleg őszintén úgy döntött, vagy éppen így érzi hogy neki nem kell a gyerek, és ki van békülve ezzel a döntésével, az nem fogja naphosszat a gyakorikérdések gyerekvállalás kategóriáját bújni.
13, azért, mert elért az életében egy olyan pontra, amikor azt érzi, ösztönösen, hogy ennek kell jönnie, ezzel fog kiteljesedni, kerekké válni az egész. És mivel felnőtt ember, nem azokon nyávog hogy jajj majd pelekázni kell, jajj majd sír, jajj majd nem tudok menni barátnőzni, hanem tudja, hogy felelősséget kell vállalni.
Ez az, amit nem lehet pénzért megvenni, hanem a fáradozást, a kockázatot kell beletenni. De ennél nagyobb öröm, szeretet nincs.
Mert nem akarok és kész.
Mi kőzöd hozzá? De most komolyan! Írd már meg nekem, hogy mi kőzöd mások életéhez? Mert szerintem semmi.
Kérdező, értsd már meg, hogy ezt nem lehet tovább magyarázni.
A gyermekvállalás egy ösztönös vágy, ami a többségnél erőteljesen jelentkezik, egyszerűen jön egy vágy, hogy az ember szeretne gyereket, akit nevelhet, szerethet, akivel átélhet bizonyos élményeket. Aztán van, akiben ez az ösztön nem olyan erős, ez mondjuk ritkább, de rátesz egy lapáttal a gyerekvállalással járó terhek ismerete, így racionálisan is azt mondja valaki, ő nem akarja ezeket vállalni.
Ennyi. Most ezen nem lehet semmit megmagyarázni, miért akar vagy nem akar valaki valamit.
Kérdező, 13as válaszodra: , te vágytál szerelemre? Megkaptad?
Mi lenne ha nem lenne párkapcsolatod, se szerelem, semmi, miközben mindenkinek van körülötted. Majd megörülsz, hogy neked nem lehet.
Gyerekkel is ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!