Tippelnétek mikor fognak visszjönni a "divatba" a ma oly gyakran "régimódi" jellemzővel illetett nevek?
Szerintem is olyan 20-15 év!
Gondoljunk csak a Lucára, Annára, Mátéra!
Ezek nagyon, nagyon, nagyon régi nevek!!!
Remélem, hogy a fiú nevek közül az István visszajön, mert ez egy gyönyörű név, bár a becézései már nem annyira!
16: 38-es válaszoló linkje nagyon tetszett. A Bence névnél a sok-sok 1. helyezés nem semmi.
Lányoknál meg Anna nyert.
Az én nevem Borbála. Azt hittem, hogy a listán sem lesz. erre még ez is ott van...
Irányzathoz köthető ez, szóval nem lehet tippelni:)
Most mindenkiben dúl az ősmagyarság, amíg ez le nem megy még Lócitrommal is találkozhatunk:D
Amúgy amíg fel nem vette Vajk a keresztséget volt ez, aztán úgy 1800ig mentek a tipikus nevek, mindenki Mária volt, meg isten tudja ki( szó szerint).Aztán jött a polgári módi és a paraszt módi (szó szerint és ez nem jelző), amikor megint voltak a fura nevek.Pl egyik ősöm Apollónia volt...gecc XD
Na most meg ezek vannak...keresztet vetek a kis Kévékre;)
Utolsó ezt kinek szántad??? Milyen név nincs normálisan leírva? Én nem találtam...
Ami még eszembe jutott, hogy én, mielőtt nevet választottam, megnéztem a jelentését is. Sokan úgy adnak idegen, furcsa neveket, hogy azt se tudják, mit jelent...
Pl. most néztem, hogy a Kadocsa azt jelenti: bujdosó, elveszett. Hát, nekem nem tetszik maga a jelentése sem...
Na most meg ezek vannak...keresztet vetek a kis Kévékre;)
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
Neki, nem Kéve, hanem Keve, semmi köze a kévéhez, a magyar kőv, régen kev tőből fakadó, jelentése kövecske.
Nem vagyok fogyatékos:) Tudom,hogy Keve és nem Kéve:)
Ez nem gúny, csak egy kis irónia.Lássuk be, azért nem túl élhető nevek, sem az Eperke, Keve, Takonyka (Taksonya mielőtt megint támad valaki) vagy akár a Kavics.
De isten lássa lelkem, én nem bántok senkit:)
A Lehel az szép szerintem:) Mondjuk nem egy Kovácshoz azért azt hozzá tenném.
Tudjátok azért nehéz a választás, mert igazítani kell a vezetéknévhez, az igényekhez és sok máshoz is sajna:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!