Tippelnétek mikor fognak visszjönni a "divatba" a ma oly gyakran "régimódi" jellemzővel illetett nevek?
A bolt előtt egy tünemény kisfiúnak odaszólt az anyja, hogy Lehel...
Addig tetszett a név de mikor meghallottam egy idegen ember szájából olyan furcsa volt. Egyből lepergett a szemem előtt a monda "Lehel kürtje".
Ne értsetek félre tetszenek az ősi magyar nevek, de kimondva egy aranyos kisgyerekre olyan furcsa.
Én már akkor eldöntöttem, hogy Jázmin lesz a gyerekem mikor a húgommal az Aladdin című Disney filmet nézte az egész család. Akkor még egyetlen Jázmint sem ismertem. Mikor terhes lettem olyan evidens volt az évek alatt dédelgetett név.
Erre mindenki a Jázmin nevet adja a gyerekének:) Így jártunk.
A kérdésre válaszolva:
Szerintem még (minimum) 20 év.
Utolso valaszolo: anno engem is megfogott a Jazmin nev a mesefilm korszakabol, nagyon tetszett, de mire felnottem es tervezni kezdtuk az elso gyereket, addigra feledesbe merult, mert a ferjem evek ota tartogatott lanynevet, ami szinten nagyon tetszett, igy nem Jazminoztunk (amugy is fiunk lett). Nagyon nem banom, mert epp terhes voltam, amikor jott ez a Jazmin-korszak. Itt is, ott is, mindenhol Jazmin babakat lattam, vagy olvastam roluk.
Ezt en nagyon sajnalom, mert gyonyoru nev szerintem tovabbra is, nem baj, hogy ennyien adtak a kislanyuknak, azt sajnalom, hogy ez nem lett 10 evre elosztva, hanem 2-3 ev alatt szuletett ennyi Jazmin.
Valasz a kerdesre: szerintem meg tuti kell 15 ev ahhoz, hogy a jelenleg szulok, nagyszulok gyakori nevei visszaterjenek, szerintem ezeket a mi gyermekeink fogjak ismet elovenni.
Kislányom Jázmin Erzsébet. Mikor kimondom az Erzsébetet néznek rám hogy hülye vagyok?
Amúgy szívesen adtam volna csak az Erzsébetet, de nem mertem, így is mindenki megkérdezi, hogy miért adtam szegény gyereknek az Erzsébet nevet.
én 15-20 évre tippelek.
Az én kislányom Aisah, hála istennek egyet sem ismerek :D
Akiket érdekel esetleg, érdemes megnézni a nevek gyakoriságát:
Pl. a Jázmin hogy jött fel.
Én ez alapján választottam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!